Çöp diyerek sakın atmayın Kabuğuyla birlikte şifa dağıtıyor

Çöp diyerek sakın atmayın  Kabuğuyla birlikte şifa dağıtıyor
Kabak çekirdeği, kuru yemiş olarak biliniyor. Bu yemiş, içerdiği zengin besin içeriğiyle özellikle A, C ve E vitaminleri ile potasyum, demir, sodyum ve kalsiyum mineralleri açısından oldukça zengin. Kabak çekirdeğinin kabuğuyla birlikte tüketilmesinin insan sağlığına faydaları nelerdir.

Kabak çekirdeği kabuğunun sağlık açısından faydaları oldukça çeşitli. Lif açısından zengin olması sindirim sistemini destekler ve sindirim sağlığını iyileştirir. Ayrıca sağlıklı yağ asitleri içermesi kalp sağlığını destekler, kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp-damar hastalıklarını önler. Kabak çekirdeği kabuğunun antioksidan içeriği vücuttaki serbest radikallere karşı savaşarak hücresel hasarı azaltır, kronik rahatsızlıkları önler ve yaşlanmayı geciktirir.

core-2728867-1280-hasm.webp

Kabak çekirdeği kabuğu ayrıca magnezyum, çinko, demir ve potasyum gibi mineraller açısından da zengin. Bu da kemik sağlığını destekler ve kas fonksiyonlarını düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Kabak çekirdeğinin kabuğunun bu sağlık faydalarından yararlanmak için, çiğ yani kavrulmamış olarak tüketilmesi öneriliyor. Tüketim öncesinde uzman görüşü alınmalı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar