Bütün Türkiye'nin konuştuğu babalık davasında yeni gelişme! DNA testinde 5 kural ihlali tespit edildi

Bütün Türkiye'nin konuştuğu babalık davasında yeni gelişme! DNA testinde 5 kural ihlali tespit edildi
Yeşilçam’ın usta oyuncusu Metin Akpınar’ın evlilik dışı kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu, ablasının da babasının ünlü biri olduğunu söylemişti. Bu açıklamaların ardından Uğur Dündar sosyal medya hesabından kesin bir dile hakkında çıkan iddiaları yalanlamıştı. DNA testindeki kural ihlalleri ortaya çıktı.

Son günlerde Türkiye'nin gündeminde Metin Akpınar ve Uğur Dündar'ın isimleri sıkça geçiyor. Metin Akpınar'ın yıllar sonra ortaya çıkan ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu, "Ablam Dilara da benimle aynı kaderi paylaşıyor" şeklinde açıklamada bulunmuş, annesi Suphiye Orancı’yı bulmak için Müge Anlı’dan yardım istemişti.

640xauto-001.webp

Duygu Nebioğlu’nun açıklamalarının ardından ünlü gazeteci Uğur Dündar'a bir babalık davası açıldığı ortaya çıkmıştı. Dündar kişisel sosyal medya hesabından “Bugünkü bir gazetede hakkımda babalık davası açıldığı ve Haziran ayında karara bağlanacağı açıklanmış.

.jpg

Bugüne kadar mahkemenin aldığı gizlilik kararına titizlikle uyduk ve hep sustuk. Ama mademki karşı taraftan biri konuştu; kısaca net bir cevap vereyim: Mahkemenin her iki tarafı sevk ettiği ve SON SÖZÜ SÖYLEYECEK KURUM OLAN ADLİ TIP KURUMU DNA İNCELEMESİNİ BİTİRDİ VE BİYOLOJİK BABALIK İDDİASINI REDDETTİ. Benim ve Avukatım Murat Ergün için konu kapanmıştır...

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullanarak hakkında çıkan iddiaları reddetmişti.

ii.jpg

Duygu Nebioğlu’nun ablası Dilara G, ise DNA test sonucuna itiraz ettiği öğrenildi. Öte yandan DNA testindeki bazı kural ihlalleri de gün yüzüne çıktı.

hgfdv-kn5n.webp

ADLİ KURUM RAPORU BİYOLOJİK BABA OLMADIĞINI ORTAYA KOYDU

Metin Akpınar'ın kızı olduğu ortaya çıkan Duygu Nebioğlu, verdiği bir röportajda "Ablamın babası da ünlü bir gazeteci" dedi. Bu iddianın ardından, İstanbul dışındaki bir şehirde birkaç yıl önce açılan bir davanın taraflarından birinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıktı. Dilara G. tarafından açılan davada mahkeme DNA testi talep etti. Ancak Adli Tıp Kurumu'nun raporu, İsmail Uğur Dündar'ın Dilara G. için biyolojik baba olmadığını ortaya koydu.

uu.jpg

DNA RAPORLARI DEĞİŞTİRİLDİ Mİ

Duygu Nebioğlu, DNA raporunun değiştirildiğini öne sürdü. Nebioğlu, ablasının haziran ayında mahkeme tarafından verilecek karara itiraz etmeye hazırlandığını açıkladı.

screenshot-15-gvc8.webp

DNA RAPORUNDAKİ 5 İHMAL ORTAYA ÇIKTI

DNA raporuna yapılan itirazın gerekçeleri arasında şunlar yer alıyor:

Raporun tarihinin, kan örneklerinin alındığı tarihlerden sonra olması, raporun dava dosyasına sunulması ile düzenleme tarihi arasındaki zaman farkı, kişilerin isimlerinin açık bir şekilde kullanılması ve kuru kan örneğinin alınmamış olması gibi unsurlar bulunuyor. Ayrıca Adli Tıp Kurumu'nun, anneden de örnek alarak testin daha sağlıklı sonuçlanması gerektiğini belirttiği anne Suphiye Orancı'nın ulaşılamaması nedeniyle bu örneğin alınamadığı da belirtiliyor. Bu nedenlerle DNA testinin tekrarlanması talep ediliyor.

ugur-dundar-dan-babalik-iddiasina-yanit-mahkeme-kararini-paylasti.webp

METİN AKPINAR’DAN ÖNCE DAVA AÇILMIŞ

Dilara G.'nin Uğur Dündar'a karşı açtığı babalık davasının, Metin Akpınar'ın kızları tarafından açılan davadan daha önce açıldığı, ancak hala sonuçlanmadığı da biliniyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar