Bütün EYT'lilere toplu para yatabilir! Uzman isim ilk kez açıkladı... İşte şartı

Bütün EYT'lilere toplu para yatabilir! Uzman isim ilk kez açıkladı... İşte şartı
EYT'nin Meclis'e gelmesi sonrasında SGK kurumları ve internet sitesinde yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Bu gibi sorunlara dikkat çeken SGK Başkanı Arat, EYT'lilere gerekirse toplu para yatırılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Milyonlarca EYT''linin beklediği tarih geldi çattı. EYT yasasının Meclis''e gelmesi sonrası çok sayıda vatandaş ''EYT''de şimdi ne olacak?'' sorusunu araştırırken, SGK Başkanı SGK Başkanı Kürşad Arat''tan kritik bir açıklama geldi.

EYT''LİYE TOPLU MAAŞ YATIRILABİLİR

EYT teklifinin kabul edildiği komisyonda, başvuruların sistemde yaratabileceği yığılma da gündeme geldi. Aylık ödemelerin gecikmesi ihtimali sorusunu SGK Başkanı Kürşad Arat cevapladı.

CNN Türk''ün haberine göre, aylıklarda hak kaybı oluşmaması için mekanizmanın olduğunu ifade eden Arat, aylıklar daha sonraki ayda bile bağlansa, maaşların mart ayından itibaren geçerli olacağını belirterek, gerekirse geçmiş aylıkları toplu alma imkânı da sağlanabileceğini söyledi.

EYT başvurularının başlamasıyla normalde yapılan emekli sayısının çok üzerinde bir taleple karşı karşıya kalınacağını vurgulayan SGK Başkanı Kürşad Arat, şunları kaydetti:

“Pilot uygulamasını borçlanmayla ilişkin süreçte yaşadık. 28 Aralık’ta açıklama yapıldıktan sonra 2022’nin borçlanmasıyla ilgili imkânlarından faydalanmak için vatandaşlarımız bütün SGK il müdürlüklerimize başvuruda bulundu. Yaklaşık olarak üç gün içerisinde 1 milyon 100 bin kişinin taleplerini sisteme sokup, borçlanma taleplerini yapmaya çalıştık."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar