Netanyahu Biden'a resti çekti! Gerekiyorsa yalnız kalırız

Netanyahu Biden'a resti çekti! Gerekiyorsa yalnız kalırız
ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e silah tedarikini durdurma uyarısına Tel Aviv'den hızlı bir yanıt geldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD yönetiminin Refah'a geniş çaplı bir kara operasyonu gerçekleştirmesi durumunda silah tedarikini durduracağı uyarısına dolaylı bir cevap verdi. Netanyahu, "Yalnız kalmamız gerekiyorsa yalnız kalacağız. Daha önce de söylediğim gibi gerekirse tırnaklarımızla savaşacağız" dedi.

"YOK ETMEK İÇİN KARARLIYIZ"

Netanyahu, geçtiğimiz hafta ABD'nin bir silah sevkiyatını durdurmasının ardından ülkesine yayımladığı görüntülü mesajda, İsrail'in bağımsızlığını ilan ettiği 1948'den bu yana güçlendiğini belirtti. "Düşmanlarımızı ve bizi yok etmek isteyenleri yenmek için kararlıyız ve birlik içindeyiz" diyen Netanyahu, ülkesinin gerektiğinde yalnız kalacağını vurguladı.

874.webp

Netanyahu ayrıca ABD televizyonuna verdiği bir röportajda, kendisinin ve Biden'ın Gazze'deki savaşla ilgili anlaşmazlıklarını aşabileceklerini umduğunu belirtti. "Sık sık anlaşmalarımız oldu ama fikir ayrılıklarımız da oldu, bunları aşmayı başardık. Umarım artık bunları da aşabiliriz ama ülkemizi korumak için üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

hj.jpg

BIDEN'IN AÇIKLAMLARI GÜNDEME OTURMUŞTU!

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları, İsrail'in Gazze'ye yapılacak bir kara operasyonunda silah tedarikini durduracağını belirtmesiyle gündeme gelmişti. Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz girilmedi, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" demişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar