Bulgur Palas nerede? Bulgur Palas'ın tarihçesi nedir, ne zaman yapıldı?

Bulgur Palas nerede? Bulgur Palas'ın tarihçesi nedir, ne zaman yapıldı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Bulgur Palas vatandaşlara ziyarete açıldı. Ziyaret etmek isteyen insanlar Bulgur Palas'ın tarihini ve nerede olduğunu merak etmeye başladı. Peki Bulgur Palas nerede? Bulgur Palas'ın tarihçesi nedir, ne zaman yapıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Osmanlı dönemi tarihi eseri Bulgur Palas, 28 Şubat 2024 tarihinde ziyarete açıldı. Peki Bulgur Palas nerede? Bulgur Palas'ın tarihçesi nedir, ne zaman yapıldı?

BULGUR PALAS'IN TARİHÇESİ NEDİR?

Bulgur Palas, Osmanlı İmparatorluğu döneminde asker ve milletvekili olan Mehmet Habip Bey tarafından İtalyan mimar Giulio Mongeri'ye tasarlatılmıştır. Ancak Habip Bey'in ekonomik zorluklar yaşaması nedeniyle inşaat tamamlanamamış ve binanın kontrolü, Habip Bey'in 1926 yılındaki ani ölümünden sonra ailenin borçları karşılığında Osmanlı Bankası'na devredilmiştir. Bir süre lojman ve arşiv olarak kullanılan bina, daha sonra terkedilmiştir. 2001 yılında Osmanlı Bankası'nın Garanti Bankası'na katılmasıyla birlikte, binanın mülkiyeti Garanti Bankası'na geçmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Bulgur Palas'ı satın alarak restore etme kararı almış ve binayı belge merkezi, arşiv, kütüphane, sergi salonu ve kafe olarak halkın hizmetine sunma amacıyla çalışmalara başlamıştır. Bulgur Palas, nihayet 28 Şubat 2024 tarihinde ziyarete açılmıştır.

BULGUR PALAS NEREDE?

İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından 1912 yılında tasarlanan Bulgur Palas, İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Fatih ilçesinde bulunmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar