Bir ayda 7 ton hasat ediyor: Küçücük tesis ile bölgenin bütün ihtiyacını karşılıyor

Bir ayda 7 ton hasat ediyor: Küçücük tesis ile bölgenin bütün ihtiyacını karşılıyor
Bitlis'de 150 metrekarelik alanda kültür mantarı üretimi yapan Orhan Kaçmaz, bir ayda 7 ton hasat ettiğini hedefinin 20 ton olduğunu açıkladı.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Benekli köyünde kültür mantarı üretimi gerçekleştiren girişimci Orhan Kaçmaz, kurduğu üretim tesisinde bölgesel mantar ihtiyacını karşılıyor. Bin 150 metrekarelik kapalı alanda kültür mantarı üreten Kaçmaz, ayda yaklaşık 6 ton mantar üretimi gerçekleştiriyor.

Tesisin dörtte birlik kapasiteyle şu anda üretime geçtiğini belirten Kaçmaz, bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla ürettikleri mantarları Bitlis'in yanı sıra Muş ve Van gibi bölge illerine de gönderiyor. Kaçmaz, tam kapasite üretime geçerek aylık 20 tonluk üretim hedeflediklerini ifade etti.

20240201aw132456-0.jpg

Kaçmaz, uzun yıllardır sektörde çalıştıklarını ve kısa bir süre önce geniş bir tesise geçtiklerini söyledi. Bin 150 metrekarelik kapalı alanda mantar ürettiklerini belirten Kaçmaz, ürünlerin 3 günde bir hasat edildiğini ve şu an 6-7 ton arasında bir üretim gerçekleştirdiklerini aktardı.

Bölgenin mantar ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Kaçmaz, ürünlerini bölgesel pazarlara ulaştırarak yerel ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyor. Tam kapasite üretime geçildiğinde aylık 20 ton mantar üretimi gerçekleştireceklerini belirten Kaçmaz, bu durumun hem üretime hem de istihdama katkı sağlayacağını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar