Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifa mı ediyor?

Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifa mı ediyor?
Yakın zamanda İYİ Parti’deki görevinden istifa edeceği iddia edilen Bilge Yılmaz, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından siyasi arenada dengelerin değişmesiyle birlikte İYİ Parti'de istifa dalgaları yaşanıyor. Son olarak, partinin üst düzey isimlerinden Bilge Yılmaz'ın istifa edeceği yönünde haberler gündeme bomba gibi düştü.

755186image1.jpg

Odatv'de yer alan haberde, 23 Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atanan Bilge Yılmaz'ın istifa edeceği öne sürülmüştü. İddialara ilişkin açıklama yaparak KRT'ye konuşan Yılmaz, şu anda istifasını düşünmediğini belirterek, "İstifa etmedim, şimdilik düşünmüyorum" dedi.

Bilge Yılmaz, aynı zamanda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda ekonominin başına geçirilmesi beklenen isimler arasında yer alıyordu. Bu nedenle, Yılmaz'ın istifasıyla ilgili çıkan haberler siyasi kulislerde geniş yankı bulmuştu.

bilge-yilmaz-2-001.webp

BİLGE YILMAZ KİMDİR?

Türkiye'nin yetiştirdiği değerli isimlerden biri olan Bilge Yılmaz, akademik başarıları ve finans dünyasındaki etkinliğiyle dikkat çekiyor. 1968 yılında Balıkesir'de doğan Yılmaz, eğitim hayatına başladığı günden itibaren gösterdiği üstün başarılarla adından söz ettirdi.

Galatasaray futbol altyapısında yetenekli olduğu halde eğitimine ağırlık veren Yılmaz, lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi sırasında fizik alanında çift anadal yaparak geniş bir bilgi yelpazesine sahip oldu.

İktisat alanına ilgisi, Princeton Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam etmesiyle daha da arttı. Ardından doktora eğitimini tamamlamak için yine aynı üniversitede eğitim aldı. Doktora eğitimi sırasında Pensilvanya Üniversitesi'nde akademisyenlik yapmaya başladı ve Wharton Okulu'nda uzun yıllar süren bir akademik kariyere adım attı.

Wharton Okulu'nda kurduğu Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı, akademik alanda büyük ilgi gördü ve başarılı bir şekilde yürütüldü. Aynı zamanda kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat konularında önemli araştırmalara imza attı.

Akademik kariyerinin yanı sıra finans dünyasında da aktif rol alan Yılmaz, birçok şirketin varlık yönetiminde ve finansal teknoloji alanında yatırımcı olarak yer aldı. Halen kurumsal finansman ve varlık yönetimi alanlarında uzmanlaşmış bir danışmanlık firmasının kurucu ortağı olarak görev yapıyor. Ayrıca ABD Merkez Bankası ve çeşitli finans kuruluşlarına danışmanlık hizmeti sunmanın yanı sıra çeşitli kuruluşların yönetim kurullarında da aktif olarak yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar