Deniz Zeyrek, AKP ve DEM Parti’nin sır gibi sakladığı görüşmeyi ifşaladı: Meğer 81 ile adaylar bunun için çıkarılmış

Deniz Zeyrek, AKP ve DEM Parti’nin sır gibi sakladığı görüşmeyi ifşaladı: Meğer 81 ile adaylar bunun için çıkarılmış
Gazeteci Deniz Zeyrek, katıldığı programda AKP'nin perde arkasında DEM Parti'yle görüştüklerini öne sürerek, iktidarın DEM Parti’ye vaatlerini tek tek anlattı.

Yerel seçimlere geri sayım başlarken CHP ile DEM Parti arasındaki ittifak görüşmeleri olumsuz sonuçlanmıştı.

DEM Parti'nin büyükşehirlerde aday çıkarma kararına karşın başta AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın yanı sıra, İYİ Parti ile Memleket Partisi de CHP'nin DEM Parti ile yaptığı görüşmelere tepki göstererek 'DEM'leniyorlar' eleştirisinde bulunmuştu.

Sözcü TV'de gündemi değerlendiren gazeteci Deniz Zeyrek, DEM Parti ile CHP'nin değil AKP'nin iş birliği görüşmeleri yapıldığını öne sürdü.

AKP İLE DEM PARTİ PERDE ARKASINDA GÖRÜŞTÜLER İDDİASI

AKP'nin DEM Parti'ye "kayyum düzenine son verme" vaadinde bulunduğunu belirten Zeyrek, "DEM Parti İstanbul’da en güçlü adayını koydu. Meral Daniş Beştaş kadar iddialı bir aday çıkaramazdı. En iddialı adayını getirdi, koydu. Çünkü iktidar partisi ile DEM Parti, perde arkasında görüştüler. Bizzat ben ortaya çıkardım” diye konuştu.

"BIRAKIN BU HİKAYELERİ"

Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın Adalet Bakanı ile görüştüğünü aktaran Zeyrek, “Önce inkâr etmeye kalktılar, sonra açıklamak zorunda kaldılar. Neler dönüyor neler. İktidar partisi, kayyum düzenine son verilecek de yeni düzenleme sağlanacak da falan da filan da, bir sürü vaatte bulundunuz DEM Parti’ye. Bırakın bu hikayeleri artık gerçekten" ifadelerini kullandı.

"HİZBULLAH MİLLETVEKİLLERİ SİZDEN CESARET ALIYOR"

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in “hasta tutsakları görüştük” dediğini belirten Zeyrek, şunları aktardı: “Daha fazla detaya inmeye gerek yok. DEM Parti İstanbul’da en güçlü adayını çıkardıysa, bunun sebebi iktidar partisi ile anlaşmasının bir sonucudur. Kimse CHP ile DEM Parti’yi bir tutmaya çalışmasın. CHP bir sürü hata yaptı zaten. İktidar partisi CHP DEM’leniyor da PKK ile bir oldu da… Bırakın bu hikayeleri, baydı artık. Siz en radikali ile Hizbullah ile bir aradasınız. Hizbullah milletvekilleri nereden cesaret alıyor cumhuriyeti tehdit etmeye, özerklik önermeye, federasyon önermeye nereden cesaret alıyor. Sizden cesaret alıyor."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar