Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışını nokta atışı bilen şirketten bomba İstanbul anketi: Hangi aday fark atıyor

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışını nokta atışı bilen şirketten bomba İstanbul anketi: Hangi aday fark atıyor
İstanbul'da yerel seçim atmosferi sürüyor. Seçime günler kala Özdemir Araştırma Şirketi, yaptıkları son anketin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, İstanbul’da bir aday seçimi açık ara farkla önde götürüyor. İşte detaylar…

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik heyecan giderek artıyor. Anket şirketleri de son dönemde saha çalışmalarını hızlandırarak seçim atmosferinin nabzını tutmaya çalışıyor.

Son olarak, geçtiğimiz genel seçimleri en yakın tahmin eden şirketlerin başında gelen Özdemir Araştırma t23-24 Şubat tarihlerinde yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

İstanbul'da yapılacak olan seçimlerde yarışın, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum arasında geçeceği öngörülürken, CHP ve AKP dışındaki partilerin oy oranlarının toplamı dikkat çekti.

Anket sonuçlarına göre, bu partilerin toplam oy oranı, tek başına oldukça dikkate değer bir seviyeye ulaştı.

İMAMOĞLU ÖNDE

İmamoğlu, yüzde 42,5'lik oy oranıyla en yakın rakibi Murat Kurum'un önünde yer alırken, Kurum'un oy oranı ise yüzde 37 olarak belirlendi.

imamoglu.jpg

Öte yandan sonuçlara göre, bu iki adayın dışında DEM Parti'nin yüzde 5,6, İYİ Parti'nin yüzde 4,8, Yeniden Refah'ın yüzde 4,1, Memleket'in yüzde 2,1 ve Saadet'in yüzde 0,3'lük oy oranlarıyla seçime gireceği öngörülüyor. Diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 0,2 olarak açıklandı.

İSTANBUL'DA ÇEKİŞMELİ MÜCADELE

Özellikle CHP ve AKP dışındaki partilerin toplam oy oranının yüzde 20,5 olması, seçim dinamiklerinin değişebileceğine işaret ediyor. Bu durum, İstanbul'da seçim sonuçlarını etkileyebilecek önemli bir faktör olarak göz önünde bulunduruluyor.

ghr340lxkaaabsl.jpeg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar