Alper Gezeravcı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Alper Gezeravcı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı ile telefon bir görüşmesi yaptı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, içinde bulundukları Dragon kapsülüyle birlikte dünyaya geri geldi. Gezeravcı ve beraberindeki astronotlar, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yapmasından sonra yer ekibi tarafından gemiye alınarak Houston'a götürülmüştü. Burada dünyaya uyum süreci çerçevesinde dinlenmeye geçen Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı.

“TEVZİ ETMİŞ OLDUĞUNUZ HAYIRLISIYLA, YÜZÜMÜZÜN AKIYLA YERİNE GETİRDİK."

Gezeravcı, konuşmasında Erdoğan’a görevle ilgili bilgiler vererek, “Tevzi etmiş olduğunuz görevi hayırlısıyla, yüzümüzün akıyla yerine getirdik. Ülkemize ve gelecek neslimize böyle bir ilham kaynağı görevi hediye ettiğiniz için teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yerine getirdiği görev için Gezeravcı’yı tebrik ederek, “Bu görevi başarıyla doldurduğun için şahsım, ailem ve milletim adına sana teşekkür ediyorum. İnşallah Ankara’ya geldiğinizde de baş başa görüşüp bize bütün süreci detaylıca anlatırsan bundan da ayrıca mutlu olurum. Bundan sonra da üzerinde çok değerli görevler olacak” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ailesiyle buluşup buluşmadığıyla alakalı sorduğu bir soruya cevap veren Alper Gezeravcı, “Henüz buluşmadık, beni Heuston’da bekliyorlar. Biz Florida’da deniz yüzeyine iniş yaptık. Buradan takriben 2 saat sonra da ailemle buluşma imkanı bulacağım” ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar