Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE ve Mısır'a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE ve Mısır'a gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12-13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri’ne, 14 Şubat'ta ise Mısır'a resmi ziyaretlerde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir dış ziyaret programı için hazırlıklarını tamamladı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 12-13 Şubat tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne, ardından ise 14 Şubat'ta Mısır'a resmi ziyaretlerde bulunacak.

TRT Haber'in haberine göre, Erdoğan'ın ziyaretinin odak noktası, "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katılmak olacak. Bu zirve, Dubai'de gerçekleşecek ve Erdoğan, 13 Şubat'ta onur konuğu olarak iştirak edecek. Türkiye Cumhurbaşkanı, çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluşlar, özel sektör temsilcileri, akademi, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileriyle bir araya gelecek. Erdoğan, zirvede ana konuşmacı olarak da yer alacak.

Zirve vesilesiyle, Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan başta olmak üzere katılımcı ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Mısır ziyareti ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında önem taşıyor. Erdoğan'ın Kahire'deki temaslarında, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meselelerin ele alınması bekleniyor.

Erdoğan'ın bu ziyaretlerle, Türkiye'nin bölgedeki önemli aktörlerle ilişkilerini güçlendirmeye ve bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunmaya devam etme niyetini bir kez daha gösterdiği değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar