Son dakika... Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika... Alper Gezeravcı'ya yeni görev! Resmi Gazete'de yayımlandı
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile ilgili yeni bir görev açıklaması yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da yeni atanan üyeler arasında yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı ise görevinden alındı.

Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerini belirlemek ve uzay çalışmalarını koordine etmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı'nın yeni yönetim kurulu üyeleri, ülkenin uzay projelerinin yönünü belirlemede önemli bir rol üstleneceklerdir. Bu atamalar, Türkiye'nin uzayda daha etkin bir konuma gelme hedefine ulaşması için atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü, 19 Ocak’ta ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden uzaya fırlatılmıştı.
Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 21 günlük görev yaptı.

Görev süresi sona eren Ax-3 ekibi, kendilerini taşıyan Dragon kapsülüyle yaklaşık 47 saat süren yolculuğun ardından 9 Şubat’ta ABD’nin Florida açıklarında okyanusa başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Adaptasyon süreci için kısa bir süre ABD’de gözlem altında tutulan Gezeravcı, Cumhurbaşkanlığı’na ait uçakla Türkiye’ye dönmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar