Adada mahsur kalan denizciler işte böyle kurtarıldı: Film sahnesi değil gerçek!

Adada mahsur kalan denizciler işte böyle kurtarıldı: Film sahnesi değil gerçek!
Pasifik Okyanusu'ndaki küçük bir adacıkta mahsur kalan üç denizci, beyaz kumlu bir plajda palmiye yaprakları kullanarak yazdıkları "yardım" mesajıyla kurtarıldı.

ABD Sahil Güvenlik yetkililerine göre, 31 Mart'ta Mikronezya'nın bir parçası olan Pikelot Mercan Adası çevresinde balık avlamak için plan yapan üç arkadaşın 20 metrelik teknesi, dalgalara kapılarak dıştan takmalı motorunda hasar gördü.

Bunun üzerine adada karaya çıkan denizciler, yardım çağrısı yapmadan önce telsizlerinin pili bitti. Kurtarma ekiplerine ulaşamadan ıssız Pikelot adasında palmiye yaprakları toplayarak "Help" (yardım) yazarak sahilde beklemeye başladılar.

5282.webp

Kadena Hava Üssü'nden sevk edilen ABD Donanması'na ait "P-8A" keşif jeti, 7 Nisan'da sahil boyunca palmiye yapraklarıyla yazılmış "Yardım" mesajını tespit etti ve üç kişiye gıda paketi bırakarak konumlarını kurtarma merkezine iletti.

65.webp

Sahil Güvenlik yetkilileri, bu erkeklerin bir hafta boyunca hindistanceviziyle beslendiklerini ve daha önce buraya uğrayan balıkçılar tarafından açıldığı belirtilen küçük bir kuyudan tatlı su temin ettiklerini açıkladı. Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

874.jpg

Ancak, adacığın adının daha önce 2020'de buraya sığınan ve üç gün sonra kurtulan üç denizciyle birlikte duyulduğu kaydediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar