10 kişi kalan Trabzonspor Karagümrük'ü nasıl devirdi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

10 kişi kalan Trabzonspor Karagümrük'ü nasıl devirdi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

10 KİŞİ KALAN TRABZONSPOR KARAGÜMRÜK'Ü NASIL DEVİRDİ?

Süper Lig'de 3'üncülük hedefleyen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı safı dışı bırakan Karagümrük'ü Akyazı'da ağırladı..

Teknik Direktör Abdullah Avcı Kayserispor deplasmanında alınan 3-1'lik galibiyet kadrosunu bozmadı...

İstanbulspor'u 2-1'lik skorla geçen Karagümrük'teyse Teknik Direktör Tolunay Kafkas; sağ bek mevkiinde Frederic Veseli'yi, stoper pozisyonunda Federico Ceccherini'yi, orta saha kurgusunda Sofiane Feghouli, Marcus Rohden ve Valentin Eysseric'i, kanatlarda Ryan Mendes ve Emre Mor'u; santrfor olarak da Güven Yalçın'ı görevlendirdi..


Karagümrük'ün maçın hemen başında Emre Mor ile yakaladığı pozisyondaki vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtarırken; Trabzonspor 15'inci dakikada gole kavuştu..

Taxiarchis Fountas'ın sağ kanada gönderdiği topta Karagümrük'ün sol beki Levent Mercan uyuyunca; Edin Visca'nın sağ çaprazdan önünü boşaltarak sol ayağıyla attığı şut kaleci Salvatore Sirigu'nun sağından filelere gitti ve Trabzonspor Akyazı'da Karagümrük karşısında 1-0 öne geçti...

Golden sonra Karagümrük'te Güven Yalçın'ın vuruşu auta giderken; kaleci Uğucan Çakır'ın rahatsız eden Ryan Mendes adeta gol atacağını müjdeliyordu..

Sağ taraftan Marcus Rohden'in içeri çevirdiği topa sağ ayağıyla enfes bırakan Ryan Mendes, kaleci Uğurcan Çakır'ın kapattığı gol köşeden meşin yuvarlağı Trabzonspor fileleriyle buluşturunca Karagümrük Akyazı'da 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Trabzonspor yediği gol sonrası Nicolas Pepe 2 pozisyonda kaleyi bulamazken, Enis Bardhi'nin vuruşunu kaleci Salvatore Sirigu kurtarmayı başardı..

Karagümrük'teyse Federico Ceccherini çerçeveyi tutturamazken Trabzonspor yine golü buldu..

Levent Mercan'ın savunduğu Karagümrük sol kanadını adeta koridor yapan bordo-mavililerde Batista Mendy'nin sağ taraftan içeri çevirdiği topa az kullandığı sağ ayağıyla güzel vuran Stefano Denswil, Akyazı'da tribünleri bir kez daha ayağa kaldırıyor Trabzonspor 2-1 öne geçiyordu..

Karadeniz ekibinin golcüsü Enis Destan'ın rakibin stoperi Federico Ceccherini'nin karnına yumruk atması sonucu Trabzonspor 10 kişi kalırken soyunma odasına yine de üstünlükle gitti...

Karagümrük'te Teknik Direktöt Tolunay Kafkas; Frederic Veseli'nin yerine Nazım Sangare ile başlarken; Güven Yalçın'ın kafa vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır başarılıydı..

10 kişilik Trabzonspor bu pozisyon sonrası hemen golü buldu... Federico Ceccherini'den topu kapan Nicolas Pepe'nin pasında Edin Visca sağ taraftan içeri çevirdi... Ceza sahasına girer girmez güzel bir şut çıkaran Taxiarchis Fountas'ın vuruşu Karagümrük filelerine gidince bordo-mavililer 3-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Karagümrük'te gol sonrası Güven Yalçın yerini Marcao Vinicius'a bırakırken, Trabzonspor'daysa sakatlanan Taxiarchis Fountas'ın yerine Nijeryalı golcü Paul Onuachu oyundaydı..

Karagümrük'te Marcao Vinicius, Marcus Rohden ve Emre Mor'un vuruşları kaleyi bulmazken, Can Keleş ve Flavio Paoletti; Emre Mor ve Marcus Rohden'in yerlerine taze güç olrak sahadaydı...

Trabzonspor'da Edin Visca'nın vuruşu kaleci Salvatore Sirigu'dan dönerken, Karagümrük oyuncu değişikliklerinden hemen sonra golü buldu...

Can Keleş'in sağ taraftan ortasında Marcao Vinicius'un röveşataya kalkarken vuramadığı top Trabzonspor savunmasından döndü... Flavio Paoletti sol çaprazdan enfes çaktı ve Karagümrük bir anda skoru 3-2'ye getirdi..

Konuk ekip Karagümrük'te Nazım Sangare'nin kafa vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken; Valentin Eysseric ve Can Keleş kaleyi bulamadılar...

Kalan dakikalarda tarafların çabası sonucu değiştirmeyince 10 kişilik Trabzonspor Karagümrük'ü 3-2 yenerek rövanş için avantaj yakaladı..

Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın İstanbulspor maçının kadrosundan çok fazla değişiklik yapması garibime gitti..

10 kişilik Trabzonspor'a da diş geçiremiyorsanız hatayı kendinizde arayacaksınız...

Bu kafayla Süper Lig'de de küme düşersiniz...

Aynı şekilde Trabzonspor'un genç golcüsü Enis Destan'ın rakibi Federico Ceccherini'nin karnına yumruk atması da aptalcaydı..

Enis Destan geçtiğimiz maçlarında da saçma sapan sarı kartlar görüyor ve takımına zarar veriyordu... Böyle giderse ondan hiçbir şey olmaz..

Karagümrüklü Levent Mercan'ın bulunduğu sol kanadı adeta otoban gibi kullanan Trabzonspor zafere çok rahat ulaştı..

Fenerbahçe'nin Levent Mercan'ı alacağı söyleniyor... Hiç uğraşmasınlar zira sezon sonunda yine ağlarlar...

Trabzonspor'u kutlarken bugün vefat eden kulübün Efsane Başkanı ve Eski Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar