5 yıl sonra kalbinin normal atışını duydu

5 yıl sonra kalbinin normal atışını duydu
84 yaşındaki Serap Arak, 5 yıldır kalp ritminde şiddetli çarpıntı şikayeti yaşıyordu. Hastanede yapılan 3 boyutlu Ablasyon işlemi sayesinde sağlığına kavuştu. Serap Arak, "Artık kalbimin ritmi normale döndü. Kendimi çok daha iyi hissediyorum" dedi.

İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Mustafa Doğduş ve ekibi, Serap Hanım'ın 5 yıldır devam eden çarpıntı şikayetiyle başvurması üzerine harekete geçti. Doç. Dr. Mustafa Doğduş, "Serap Hanımın yaklaşık 5 yıldır devam eden çarpıntı şikayeti vardı. Çarpıntı şikayetlerinin artmasıyla birlikte bize başvurdu.

Önceden kendisine kalp ritim bozukluğu tanısı konmuştu ve iki farklı kalp ritim bozukluğu tespit ettik. Bu bozukluklar kalp yetmezliğini tetikleyebilirdi, bu nedenle yoğun ilaç kullanmak zorunda kaldı. Çarpıntılarının artmasıyla birlikte 3 boyutlu haritalama yöntemi ile ablasyon işlemine karar verdik. Bu işlem sayesinde hastamızın kalp ritmi düzeldi ve çarpıntı şikayeti sona erdi. Şu an sağlık durumu gayet iyi" açıklamasında bulundu.

Serap Arak, işlem sonrası kalbinin normal ritmini hissettiğini belirterek, "Şiddetli çarpıntılarım vardı. Biraz bile yürüsem nefes darlığı çekiyordum, sırt üstü yattığımda kalbim fırlayacak gibi hissediyordum. Bu şikayetleri 5 yıldır yaşıyordum. Ama işlem sonrası artık kendimi çok daha iyi hissediyorum. Kalbimin normal sesini 5 yıl sonra duymak gerçekten harika" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar