Mehmet Özhaseki’den korkutan İstanbul itirafı

Mehmet Özhaseki’den korkutan İstanbul itirafı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı yayında İstanbul’daki riskli yapılara dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir televizyon kanala verdiği röportajda İstanbul’daki riskli yapılara dair açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümün doğru ve hızlı yapılabilmesi için üçlü bir grubunu yan yana gelmesinin gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, "Birisi bakanlık, biz ve ekibimiz hazırız. Para, arsa hazır. Bu işin ikinci ayağında belediyeler var. Üçüncü ayakta da vatandaş var" dedi.

"Belediye başkanlarımız, özellikle ilçe belediye başkanlarımız kendi mahallelerini gözden geçirecekler” diyen Özhaseki, şunları söyledi: “Oralarda çöküntü haline gelen veya yıkılmaya çok yüz tutan yapıları tespit edecekler. Onların kentsel dönüşümü için bir çaba içerisinde olacaklar, vatandaşla görüşecekler sonra bize gelecekler. Burada çok net olarak ifade ediyorum, A’dan Z’ye hangi partili belediye başkanımız gelirse gelsin yeter ki kentsel dönüşüm için gelsin sonuna kadar imkanlarımızı paylaşmaya hazırız."

İSTANBUL'DA KAÇ KONUTUN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİ?

İstanbul'da dönüştürülmesi gereken konutlarla ilgili de çarpıcı ifadeler kullanan Özhaseki, "Anadolu Yakası'nda ve Avrupa Yakası'nda Marmara'ya bakan kısımda hasar daha fazla olur şeklinde bir anlayış var. Ancak yapı standartlara uygun değilse denizden uzak olsa da hasar olma ihtimali var. İstanbul'da 600 bin civarında bağımsız birimin bir an önce değişmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar