Beşiktaş kazanmak istiyorsa nasıl oynamalı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Beşiktaş kazanmak istiyorsa nasıl oynamalı? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında karşılaştığı Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

BEŞİKTAŞ KAZANMAK İSTİYORSA NASIL OYNAMALI?

Geçtiğimiz cumartesi günü Dolmabahçe'de 2-0 mağlup ettiği Ankaragücü'yle bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşı karşıya geldi..

Siyah-beyazlılarda kaleci Mert Günok ve sol bek Umut Meraş cumartesi gününden farklı olarak kadroda kendilerine yer bulurken; Başkent ekibi Ankaragücü'ndeyse Yunan Steylios Kitsiou sol bek mevkiine geçmiş, Atakan Çankaya sağ bek olarak görev yapıyordu.. Orta sahadaysa Ali Kaan Güneren'in yerini Alexis Flips almıştı...

15'inci dakikada Christian Bassogog'un pasında Ali Sowe Ankaragücü adına golü attı ancak hakem Ümit Öztürk VAR'daki Mustafa Öğretmenoğlu'nun uyarısıyla Gambiyalı golcünün ofsayt pozisyonunda olduğunu belirterek filelere giden meşin yuvarlağı geçerli saymadı..

Başkent ekibinde 2 kez kaleyi düşünen Tolga Ciğerci'nin şutlarının birini kaleci Mert Günok kurtarırken, diğeriyse üsrt direkte patladı.. Efkan Bekiroğlu'nun sert vuruşunu kaleci Mert Günok kurtardı..

Ankaragücü'nde Efkan Bekiroğlu, Christian Bassogog ve Ali Sowe'un, Beşiktaş'taysa Ernest Muci'nin şutları kaleyi bulmazken, takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti..

İlk yarıda hücum anlamında adeta yokları oynayan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Serdar Topraktepe; Milot Rashica ve Umut Meraş'ın yerlerine Cenk Tosun ile Arthur Masuaku'yu içeri atarken; Arthur Masuaku'nun sol taraftan ortasında Jackson Muleka'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti..

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu anlaşılmaz bir şekilde takımının ilk yarıdaki en iyi oyuncuları Ali Sowe ve Tolga Ciğerci'yi kenara alırken, Federico Macheda ile Pedrinho Barbosa'yı içeri attı..

Bu değişiklikler sonrası Ankaragücü'nde Pedrinho Barbosa'nın uzaktan şutu üstten az farkla auta giderken, Alexis Flips'in vuruşu kaleci Mert Günok'tan döndü; Federico Macheda bomboş pozisyonda çerçeveyi bulamayınca Başkent ekibi mutlak bir golden daha oldu..

Başkent ekibinde Teknik Direktör Emre Belözoğlu Efkan Bekiroğlu ve Atakan Çankaya'yı kenara alırken, Ali Kaan Güneren ve Kazımcan Karataş'ı sahaya sürdü.. Bu değişiklikler sonrası maça sol bek olarak başlayan Steylios Kitsiou sağ bek mevkiine geçti..

Beşiktaş'taysa Rachid Ghezzal'ın yerine Alex Oxlade-Chamberlain oyundaydı..

Yaptığı ters hareket sonrası sakatlanan Ankaragücü'nün Romen yıldızı Olimpiu Morutan yerini Anastasios Chatzigiovanis'e bırakırken, bu değişiklik sonrası Christian Bassogog sağ tarafa geçti..

Vincent Aboubakar ve Salih Uçan; Jackson Muleka ile Ernest Muci'nin yerine oyuna girerken, takımların çabası sonucu değiştirmeyince 7 Mayıs'taki rövanş maçı turu geçeni belirleyecek..

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal, Milot Rashica ve Ernest Muci birlikte oynayınca orta sahadaki işlerlik azalıyor...

Bu 3'lüyle oynamakta ısrar edilecekse ben olsam Milot Rashica'yı sağ kanatta, Rachid Ghezzal'ı sol kanatta oynatırım..

Ernest Muci Beşiktaş'ın oyuncusu değil... Zaman zaman goller atıyor ancak küçük takımların büyük oyuncusu....

Bence Salih Uçan'ın Ernest Muci'den eksiği yok hatta artısı var... Zaten Ernest Muci bu kadar büyük futbolcu olsa Alman takımları hemen yanlarında bulunan Polonya'dan bu futbolcuyu kapmazlar mıydı?

Beşiktaş her maça santrfor olarak Vincent Aboubakar'la başlamalı... Semih Kılıçsoy da yokken Jackson Muleka ve Cenk Tosun'la bu iş olmaz...

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu bence Tolga Ciğerci'yle Ali Sowe'u kenara alarak büyük hata yaptı... Maça neden orta sahada Ali Kaan Güneren'le başlamadı anlamadım..

Christian Bassogog Beşiktaş'ta bir dönem forma giyen Georges-Kevin N'Koudou gibi.. Bal yapmayan arı gibi..

Alexis Flips 1 kez kaleyi düşündü ancak Christian Bassogog ve Olimpiu Morutan oyundayken onun da sahada olması Fransız yıldızın performansını düşürdü... Emre Belözoğlu bu futbolcudan verim almak istiyorsa kanatlarda oynatmalı...

Bir eleştirim de A Spor'a... Maçları canlı yayınlıyorsunuz ancak ağır çekimler facia... Kimse neyin ne olduğunu anlamıyor... Son anlardaki Beşiktaş'ın kaçırdığı, daha doğrusu Ankaragücü kalecisi Bahadır Han Güngördü'nün kurtardığı pozisyon teknik ekibin yetersizliği yüzünden güme gitti..

Sonuç olarak 2 takım da kazanmayı istemedi ve turu geçecek takım 7 Mayıs'ta Dolmabahçe'de netleşecek...

Beşiktaş'ta akıllar belki de Fenerbahçe derbisindeydi... Jonas Svensson'un kart cezası sebebiyle forma giyemeyeceği maçta Serdar Topraktepe ve futbolcularına cumartesi günkü karşılaşmada başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar