Zorlu Töre: Kazandıklarımızdan taviz vererek barış olmaz

Zorlu Töre: Kazandıklarımızdan taviz vererek barış olmaz
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs'ta barışın temelinin 20 Temmuz 1974'de Türk askerinin adaya gelişiyle atıldığını hatırlatarak, "Dünyada barış istiyoruz, Kıbrıs'ta barış istiyoruz ama aldanmamalıyız. Kalıcı barış; egemenliğimizden, devletimizden, bağımsızlığımızdan, özgürlüğümüzden taviz vermeden sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bir grup üniversite mezunu gence hitap eden  Zorlu Töre Rumlarla yapılacak bir barış anlaşmasıyla 20 Temmuz Barış Harekatı''nın Kıbrıs Türklerine ve Türkiye''ye kazandırdıklarının ortadan kaldırılmaması gerektiğini vurguladı. 

Zorlu Töre, devamında şu açıklamada bulundu:

"Kurucu Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Denktaş''ın ifade ettiği gibi biz bugünlere canın cana kanı kana katarak geldik. Biz bugünlere ABD''nin, İngilizin, Fransızın, Rusya''nın veya Çin''in desteğiyle gelmedik. Mehmetçikle Mücahidin canı cana kanı kana katmasıyla bu topraklarda varlığımızı sürdürebildiğimiz günlere ulaştık. Çok acılar çektik. Çok yokluklar gördük. Çok çaresizlikler yaşadık. 1878''de gittiler ama Türkiye birgün Kıbrıs''a gelecek, Türk ordusu birgün tekrar gelecek diyerek ümidimizi hiç bir zaman kaybetmedik. Dayandık mücadele ettik ve 20 Temmuz sabahı kahraman Türk ordusu bu topraklara yeniden geldi. Anavatanımız Türkiye ile Türk milleti ile yeniden buluştuk, kavuştuk. Allah bizi bir daha ayırmasın. Allah bize bir daha böyle bir ayrılık yaşatmasın. Bu topraklarda tekrar öksüz, yetim ve çaresiz kalmak istemiyoruz."

Kıbrıs Türk halkı olarak, daima Türk milletinin mensubu olma şuuru içinde olduklarını belirten KKTC Cumhuriyet Töre, sözlerini şöyle tamamladı:

"Unutmamalıdır ki, ulu önderimiz Atatürk''ün ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözü, Kıbrıslı Türkler için de aynıdır, Selanik''te yaşayan Türkler için de aynıdır, Ankara''da, Diyarbakır''da, Erzurum''da Edirne''de, Azerbaycan ve bütün Türk dünyasında yaşayan Türkler için de aynıdır. Yeter ki, Ne mutlu Türküm diyene ifadesini hücrelerimize kadar hissedelim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar