Zonguldak’ta batan Kafkametler isimli gemideki mürettebatın isimleri ortaya çıktı

Zonguldak’ta batan Kafkametler isimli gemideki mürettebatın isimleri ortaya çıktı
Şiddetli yağış ve fırtınanın hakim olduğu Zonguldak’ta batan Kafkametler isimli kuru yük gemisine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Zonguldak’ta dün şiddetli yağış ve fırtına hakim oldu, hayatı felç etti. Fırtınaya teslim olan Kafkametler isimli kuru yük gemisi içindeki mürettebatıyla birlikte battı. Kuru yük gemisindeki 12 kişilik mürettebatın isimleri ortaya çıktı.

lk.jpg

Kafkametler isimli geminin liman içinde sürüklenip, karaya oturmaması için açığa giderken mendireğe çarptığı ve iletişimin bu andan sonra koptuğu öğrenildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILAMADI

İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmemesi için açığa hareket ettirildi. Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı. Olumsuz hava şartları nedeniyle ise mürettebatı arama kurtarma çalışması yapılamadı.

zonguldakta-batan-gemideki-haber-alinamayan-murettebatin-listesi-ortaya-cikti-5025-dhaphoto6.jpg

12 TÜRK MÜRETTEBAT İLE İRTİBAT KURULAMADI

Gece saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı geminin battığını açıklayarak “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır” dedi.

zonguldakta-batan-gemideki-haber-alinamayan-murettebatin-listesi-ortaya-cikti-5025-dhaphoto2.jpg

İŞTE KAYIP MÜRETTEBATIN İSİMLERİ…

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

zonguldakta-batan-gemideki-haber-alinamayan-murettebatin-listesi-ortaya-cikti-5025-dhaphoto1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar