İmamoğlu'na rakip isim adaylığını resmen ilan etti: İYİ Parti'de İstanbul hareketliliği

İmamoğlu'na rakip isim adaylığını resmen ilan etti: İYİ Parti'de İstanbul hareketliliği
Yerel seçimlere girme kendi adayları ile girme kararı alan İYİ Parti’de adaylar bir bir açıklanırken İYİ Parti’nin İBB adayı olarak gösterilen isim adaylığını resmen ilan etti.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala tüm partilerde hareketlilik ve çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Partilerde aday belirleme süreci de yoğun bir mesai gerektirirken özellikle Ankara ve İstanbul en önemli şehirlerden biri olarak görüldüğü için kazanmak isteniyor. Bu illerdeki AKP’nin çıkaracağı adaylar merak edilirken muhalefet kanadında ise bazı adaylar öne çıkıyor.

81 ilde kendi adayını çıkartacağını söyleyen İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığı için adı geçen İYİ Parti Grup sözcüsü Dr. Suat Sarı, adaylık iddialarını geçtiğimiz gün doğrulamıştı. Sarı, İBB adaylığını sosyal medya hesabından ise resmen ilan etti.

“ENERJİ HARCAMAYA HAZIRIM”

Suat Sarı aday olduğunu açıklarken şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar bu alanda benim birikimim ve liyakatimde bir aday çıkmadığı için ve bu konuda onlarca proje geliştirmiş bir teknokrat olarak İstanbul’un birikmiş sorunlarını çözmeye, aday adayı olmaya karar verdim. Genel başkanımın uygun görmesi halinde bu kente katacağım çok yüksek katma değerler var. İstanbul için yollara çıkıp büyük bir enerji harcamaya hazırım.”

İYİ Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığını resmen ilan eden Sarı, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Değerli İstanbullular,

Genç yaşta ‘Yönetici Bürokrat’ olarak görev yaptığım İBB’de edindiğim deneyimim, ‘Trafik ve Ulaşım’ alanındaki 35 yıllık birikimim ve ‘İBB Meclis Üyeliği’ tecrübemle; İstanbul’un sorunlarını çözmek üzere İYİ Parti İBB Başkan Aday Adayı olarak yola çıkıyorum.

Şehrimizin kronik sorunlarına dair; uzman eliyle farklı çözüm metotları uygulanmadığı sürece, İstanbullu hemşehrilerimizin şikâyetleri dinmeyecektir.

Artık liyakatın siyasetten ve milletten takdir göreceği bir döneme girilmesi gerektiği açıktır.

Bu iddia ile; İstanbul’un sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmek üzere şehircilik alanında uzman, geniş bir teknokrat ekip ile çalışmalarımıza başladık.

İstanbul’umuzun daha yaşanabilir, daha konforlu, daha adil, daha yeşil ve daha güvenli hale gelmesi imkansız değildir. Bütün bunlar için; liyakatın iktidar olması yeterlidir.

Sevgi ve saygılarımla..

Dr.Suat Sarı

İYİ Parti İBB Grup Sözcüsü

İYİ Parti İBB BAŞKAN ADAY ADAYI”

Sarı’nın söz konusu paylaşımı şu şekilde:

suat-sari-001.png

suatsari-ueil-cover-jpg-001.webp

SUAT SARI KİMDİR?

1980 yılı Yıldız Teknik Üniversitesi-İDMMA-Elektrik Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tezli Yüksek Lisansı bitirdi ve 2017 yılında Varna Üniversitesinde doktorasını yaptı.

1981/1984 Erkal Tuzla Tersanesi Elektrik Baş Mühendisi, 1984/1994 İBB Trafik Ulaşım Müdürlüğü, 1994/1999 HAVAŞ Yer Hizmetleri AŞ. Genel Müdür Yardımcısı, 1999/2011 Çelebi Turizm Genel Müdürü, 2011/2012 Pakistan Lahore Metrobüs Ulaştırma Genel Müdürü, 2012/2020 OSO AŞ. Genel Müdürü, 2011/2014 İTO Meclis Üyesi ve 2018/-- Karayolu Trafik Yol Güvenliği Genel Başkan Vekili görevlerinde bulunmuştur.

İBB Meclis üyesi ve İYİ Parti sözcüsüdür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar