Zengin ve fakiri eşitlemek için vatandaşın çöpünü karıştırdılar

Zengin ve fakiri eşitlemek için vatandaşın çöpünü karıştırdılar
Korona virüs salgını ile daha da derinleşen geçim sıkıntısı, vatandaşın belini büktü. Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yer alan "Çöp topladım israfı gördüm" başlıklı haberde, vatandaşın geçim derdi çekmediği imasına yer verilirken, israfın birçok mahallede aynı olduğuna dikkat çekildi.

Korona virüs salgını ile ekonomik problemler daha da görünür bir hal aldı. İşsizlik rakamları her geçen gün artış gösteriyor. İşsiz sayısı 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,7 puanlık artış ile yüzde 13,4 seviyesinde gerçekleşti. Öte yandan işsizlik ve yoksulluk dolayısıyla yaşanan intihar vakalarında da artış sürüyor. 

Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yer alan haber, toplumun aklıyla ve vicdanıyla dalga geçer nitelikte. "Çöp topladım, israfı gördüm" başlıklı haberde, çeşitli mahallelerde çöpler toplandı ve çöpe atılanlar üzerinden yoksulluk ölçülmeye çalışıldı. Toplum bir yandan korona virüs salgını ile mücadele edip, bu denli geçim sıkıntısı çekerken, söz konusu haberde israf yapılacak kadar bolluk içerisinde yaşanıldığına dair bir tablo çizildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı, Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre, TÜFE'de 2021 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,70 artış gerçekleşti. Dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için bir ayda harcaması gereken para, nisan ayında 18 lira daha artarak 3 bin 414 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı ise 11 bin 680 liraya kadar yükseldi. Açlık sınırı 2826 TL olan asgari ücretin 588 TL üzerine çıktı.

İŞTE O MANŞET: 

sdfsfsdfsdf.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar