Zelyut borsada beklentisini açıkladı: İşte Millet İttifakı kazanırsa yaşanacaklar!

Zelyut borsada beklentisini açıkladı: İşte Millet İttifakı kazanırsa yaşanacaklar!
Haftanın ikinci gününde gözler dolar kuruna çevrilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan borsaya ilişkin son tahminler geldi.

GONCA BİLGİÇ / GÜNBOYU

Yurt dışı piyasalara baktığımızda Amerika''da tekrardan Dow Jones endeksi yine34 binin üzerine attığını görüyoruz. Çünkü burada batık küçük bankaları büyüklerin satın alma girişimleri var ki JP Morgan First Republic Bank''ı satın alma niyetini ortaya koydu. Bu da New York piyasasını destekleyen, destekleyen nitelikte bir olay oldu.

Dönüp İstanbul Borsası''na baktığımız zaman 4750''nin kırıldığını gördük ki 4600''lere yaklaştırdı. Şimdi bugün için takip edeceğim seviye 4500 olacak. Daha önce şubat ayında 4500''den  döndüğünü görmüştük. Yine buradan dönüş ihtimalinin yüksek olduğunu değerlendiriyoruz. Eğer 4500 kırılırsa da bir 4300''e doğru bir geri çekilme olabilir ama yine de seçimlere on bir gün kala bu hacimsiz düşüşlerin yatırımcı tarafından çok fazla da düşünülmemesi gerektiğini değerlendiriyoruz. Zira on bir gün sonra kuvvetle muhtemel bir Millet İttifakı Zaferi piyasalarda çok sert yukarı hareketleri de beraberinde getirecektir diye düşünüyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar