The Times: Zelenskiy'i öldürme emri verildi

The Times: Zelenskiy'i öldürme emri verildi
İngiliz The Times'ın verdiği bilgiye göre; Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve hükümetten bazı isimlere suikast düzenlenmesi için 400'den fazla bir kuvvet Kiev'e gönderildi.

Rusya''nın Ukrayna işgali 5''inci gününe girerken, İngiliz basınında çıkan iki iddia şoke etti. İngiliz istihbaratı tarafından basına sızdırılan belgelere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna''ya yönelik başlattığı işgal girişiminde 50 bin askeri gözden çıkardı. Belgede istihbarat yetkililerinin, halihazırda Rusya''nın 3 bin civarında asker kaybı olduğunu rapor ettiği görüldü.

"TIBBİ ACİL DURUM" İÇİN HAZIR OLUN TALİMATI 

Putin''in ayrıca, Rusya Sağlık Bakanlığına "tıbbi acil durum" için hazır olunması talimatı verildiği bildirildi. Söz konusu talimat, Moskova''nın mevcut savaşta çok sayıda asker kaybına hazırlandığı ve saldırılarını artırmayı planladığı şeklinde yorumlandı.

Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi de Moskova''nın beklediğinden daha fazla direnişle karşı karşıya kaldığını, Rus kuvvetlerinin ezici üstünlüğüne rağmen düşündüğü ilerlemeyi kaydedemediğini ve ivmesinin bir kısmını kaybettiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar