Zelenskiy'den dünyaya 'acil' çağrı!

Zelenskiy'den dünyaya 'acil' çağrı!
Münih Güvenlik Konferansı'nın açılışına uzaktan bağlanarak katılımcılara seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Rusya karşısında "acele edilmesi" çağrısında bulundu.

Münih Güvenlik Konferansı''nın açılışına uzaktan bağlanarak katılımcılara hitap etti. "Acele etmemiz lazım. Anlaşmalarımızı, teslimatlarımızı, kararlarımızı, Rusya''nın potansiyelini kısıtlamamız için hızlandırmamız lazım. Hızın bir alternatifi yok. Hayatımız hıza bağlı." dedi.

Zelenskiy, geçen yıl Rusya-Ukrayna savaşının hemen öncesi yine Münih Güvenlik Konferansı''nda konuştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti: Tüm dünyadan ''Ukrayna biz sizinleyiz'' demesini bekledik. Ne yazık ki bunu sadece Rus füzeleri topraklarımızı vurduktan, Rus tankları şehirlerimize girdikten ve Putin''in onlar ya da bizim kazanmamızdan başka bir seçenek bırakmamasının ardından duyduk. Savaşta zafer kazanacaklarından hiçbir şüphesi olmadığını söyleyen Zelenskiy, "Özgürlük bir taviz konusu olabilir mi, asla ama asla hayır” diye konuştu. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar