Zam oranları belli oldu: Çarşı pazar için zor günler kapıda

Zam oranları belli oldu: Çarşı pazar için zor günler kapıda
Seçimlerin bitmesiyle beraber fiyatlarda artışlar yaşandı ve ilerleyen günlerde daha fazla zammın olabileceği öngörüleri yapıldı.

Tüketici Birliği Federasyonu'nun açıklamasına göre, yakın zamanda daha büyük zamların yaşanabileceği ve bu konuda belirli bir tarih verildiği ifade edildi.

EN BELİRGİN ARTIŞ ET VE PEYNİRE YAPILDI

Marketlerde, çarşılarda ve pazarlarda bulunan 22 ürünlük sepetin içerisinde yer alan 20 ürünün fiyatlarında artış yaşandı, özellikle et ve peynir gibi ürünlerde artışın daha belirgin olduğu görüldü.

kasim-ayi-enflasyon-beklentisi-ne-kadar-kasim-ayi-enflasyon-orani-ne-zaman-aciklanacak.jpg

Şubat ayında kilogramı 379 liradan satılan kıyma, yüzde 39'luk bir artışla 519 liraya, kilogramı 469 liradan satılan dana eti ise yüzde 32'lik bir artışla 619 liraya yükseldi.

Şubat ayında beyaz peynirin kilogram fiyatı 330 liradan başlayarak yüzde 16 artışla 382 liraya çıktı.

BAYRAM SONRASINA DİKKAT

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, "Özellikle ramazan nedeniyle ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor" dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-09-122429.png

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte, ayın 15'inden sonra büyük zamların geleceğini ve özellikle market enflasyonunun çift haneli olabileceğini ifade etti. Akaryakıt fiyatlarında da artışlar beklediklerini belirtti.

Deniz, ayın 15'inden sonra büyük zamların geleceğini, özellikle market enflasyonunun çift haneli olabileceğini ve akaryakıt fiyatlarında da artışlar beklediklerini açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar