Zam oranı yüzde kaç olacak?

Zam oranı yüzde kaç olacak?
Yıl içerisinde 6 aylık periyotlar halinde maaşlarına zam alan memurlar ve emekliler 5 aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından Temmuz ayı içerisinde maaşlara yansıyacak olan enflasyon farkına gözünü dikti.

ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Yılda iki kez 6 aylık periyotlar halinde enflasyon oranı tutarında zam alan emeklilerin yanı sıra memur ve memur emeklileri enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alıyor. Peki Memur ve memur emeklisi SSK-Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde kaç zam yapılacak?  Artan enflasyon rakamlarının ardından memur ve memur emeklisi enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alacak. SSK-Bağ-Kur emeklileri ise enflasyon farkı oranında maaşlarına ilave zam alacak. Maaşlar enflasyon farkı dışında ekstra bir zam gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. 

4 Temmuz''da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verilerinin ardından memur ve memur emeklisi, SSK-Bağ-Kur emekli maaşı zam oranları kesin olarak netleşecek. 

EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ AYINDA YÜZDE KAÇ ZAM ALACAK? 

Açıklanan 5 aylık enflasyon verisine göre emekli ve memurun Temmuz ayı içerisinde alacağı zam oranı yüzde 35''i aştı. Bu orana Haziran enflasyon verilerinin eklenmesi ile bu oranın yüzde 37-38 oranlarına ulaşması bekleniyor. Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı: Öğretmen 8 bin 668 liradan 11 bin 674’e, Polis maaşı 9 bin 706’dan 13 bin 73’e yükseliyor. Hemşire de 8 bin 351’den 11 bin 247’ye. En düşük memur emekli maaşı ise 4 bin 289’dan 5 bin 776’ya yükselmiş olacak.

İşçilere baktığımızda ise 2 bin öncesi işçi emeklisinin de en düşük emekli maaşı 3 bin 293 lira, bu da enflasyon rakamını ilave ettiğimizde 4 bin 435 liraya yükselmiş olacak. Bağkur’lunun en düşük maaşı 2 bin 500 lira bu da 3 bin 367 liraya yükselmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar