Zafer Arapkirli o detaya dikkat çekti: Bu yazıyı bir muhalif yazsaydı...

Zafer Arapkirli o detaya dikkat çekti: Bu yazıyı bir muhalif yazsaydı...
Gazeteci Zafer Arapkirli, TSK'nın yürüttüğü Pençe harekatıyla ilgili yazı yazan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin kullandığı ifadelere dikkat çekti.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında TSK'nın Pençe harekatına ilişkin bilgiler verdi. 

Selvi, yazısının bir yerinde "Türk Silahlı Kuvvetleri bir süredir PKK’nın içeriye sızıp eylem yapmasını önlemek için Kuzey Irak’ın içinde üs bölgesi inşa edip belirli bir miktarda birlik konuşlandırdığı Pençe harekâtları yapıyor" ifadeleirni kullanarak, "Bu arada sadece Diyarbakır’daki hava üssü kullanılmıyor. Diyarbakır, Malatya, Eskişehir başta olmak üzere tüm üsler kullanılıyor" dedi. 

"BU BİLGİLER "MUHALİF KİMLİKLİ" BİR YERDE ÇIKSA..."

Gazeteci Zafer Arapkirli Selvi'nin yazısındaki ilgili kısma dikkat çekerek, "Kimin yazdığına bağlı... Aşağıdaki bilgiler Oda TV ya da başka “muhalif kimlikli” bir yerde çıksa, “TSK harekâtına ait stratejik bilgilerin ifşa edilmesi” diye savcılar üzerine gidebilirdi. Ama Yandaş Hürriyet’in çok bilinen Yandaş bir yazarının köşesinde yer alınca?" ifadelerini kullandı. 

İşte Zafer Arapkirli'nin o paylaşımı: 

zafer1-001.jpg

Selvi, "Neden Pençe kartal" ara başlığıyla şunları yazmıştı: 

Türk Silahlı Kuvvetleri bir süredir PKK’nın içeriye sızıp eylem yapmasını önlemek için Kuzey Irak’ın içinde üs bölgesi inşa edip belirli bir miktarda birlik konuşlandırdığı Pençe harekâtları yapıyor. Kandil’den Türkiye’ye geçişleri önlemek ve Kuzey Irak’ta PKK’nın alanını daha çok daraltmak için. Bir üs bölgesi inşa ediliyor, bir süre sonra onunla irtibatlı bir şekilde stratejik bir noktaya diğeri kuruluyor. Arazi yapısı çok dağınık olan bölgede şimdiye kadar 3 ayrı Pençe harekâtı yapıldı. Pençe, PKK’yı süpürme harekâtı olarak icra ediliyor. Böylece PKK’lılar Irak’ın kuzeyinden güneye doğru 20-25 kilometre çekiliyorlar. Harekât, Pençe’nin omurgası üzerine yapılıyor. Ama üslerden kalkan uçakların kullanıldığı bir harekât olması nedeniyle bu harekâta Pençe-Kartal ismi veriliyor.

SADECE DİYARBAKIR ÜSSÜ DEĞİL

Bu arada sadece Diyarbakır’daki hava üssü kullanılmıyor. Diyarbakır, Malatya, Eskişehir başta olmak üzere tüm üsler kullanılıyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar