Ve... Abdurrahman Dilipak’ın hayali gerçek oldu

Ve... Abdurrahman Dilipak’ın hayali  gerçek oldu
Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde de “Kenevir Araştırmaları Enstitüsü” kurulmasına karar verildi. Kenevirle ilgili enstitü kurulması, akıllara köşesinden kenevirin yaygınlaşmasını talep eden Dilipak'ı getirdi.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte, yüksekokul ve akademik birim kurulması, kapatılması, birleştirilmesi ile adları değiştirildi.

Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “Kenevir Araştırmaları Enstitüsü" dikkatleri çekerken, akıllara Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kenevirle ilgili yazıları geldi. 

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, son zamanlarda kenevir ekiminin serbest bırakılması için yazılar kaleme alarak hükümete çağrıda bulunuyordu. 

Yazılarında sık sık kenevirinin faydalarından bahseden Dilipak, sosyal medya hesabından ise "Tamam oksijen için oksijen makinası lazım. İyi de, kenevir oksijen fabrikası gibi çalışıyor. Ama onun dişisinin tepe yaprağında esrar var. İyi de kardeşim kolonya içince de, kafa yapar, hem de daha zararlı. Bedava, her eve bahçeye, balkona oksijen, bitki hayvan herkes için" ifadelerini kullanmıştı. 

dilipak-tt-001.jpg

İLK SAMSUN'DA KURULMUŞ 

Bugünkü kararla kurulan Yozgat Bozok Üniversitesi’ndeki “Kenevir Araştırmaları Enstitüsü" ilk değil.   Nisan 2019’da, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) Türkiye’nin ilk “Kenevir Araştırmaları Enstitüsü” kurulmuştu.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar