Zabıtaya kızan esnaf ayakkabıları dükkanın önünde yaktı

Zabıtaya kızan esnaf ayakkabıları dükkanın önünde yaktı
İstanbul Esenler'de zabıta ekiplerine kızan esnaf sepet içerisindeki ayakkabıları dükkanın önünde yaktı.

GÜNBOYU – HÜSEYİN KOÇ

Esenler’de kapalı cadde üzerinde bulunan esnaflar, İBB AKP Grup Başkanvekili aynı zamanda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun vatandaşlara çifte standart uyguladığını, kendilerinden olmayan esnafa ağır yatırımlar uygulandığı öne sürüldü.

Esenler Belediyesi, İstanbul’da ki diğer belediyelerdeki gibi caddelerde işgaliye düzenlemesine gitmiş ve dükkanların önüne sarı çizgi çekerek sınırı koymuştu. Bugün Esenler Davutpaşa Caddesi üzerinde esnaflık yapan bazı dükkan sahiplerine konulan sarı çizgi sınırından dolayı biriken borçlarının ödenmemesi üzerine belediye zabıta ekipleri, tahsilat seferberliği başlatı.

“AKP’Lİ İSEN YAPABİLİRSİN, DEĞİLSEN YAPAMAZSIN”

Esenler Belediyesi zabıta ekipleri ile esnafın yaşadığı gerginlik üzerine, bir esnaf tezgahından aldığı ayakkabıları cadde üzerinde yaktı.

Olayın gerçekleştiği yerde bulunan cadde bir esnaf, “Esenler Belediye Başkanı böyle giderse canımızı alacak. Pandemi dolayısıyla zaten zor günler geçiriyoruz. Belediyenin en azından şu dönemde işgaliyeler konusunda bir az olsun tolerans göstermesini istiyoruz. Dışarıya ürünlerimizi koymamızın asıl nedeni caddeyi kullanan insanların dükkanların önüne konulan ürünleri gördüklerinde içeri girip alışveriş yapmalarını sağlamak. Ayrıca caddenin araç trafiğine kapalı olduğunu ve bu yüzden de yapılan işgaliyelerin kimse için bir tehlike oluşturmadığını siz de görüyorsunuz. AKP’li Esenler Belediyesi bizlere bugüne kadar böyle bir baskı uygulamamıştı. Bugün böyle bir baskının altında yatan neden ise bizler AKP’li olmadığımızdandır. Şayet AKP’li isen sarı çizgi kuralını ihlal edebilirsin, işgaliye ödemezsen de kimse sana dokunmaz" ifadelerini kullandı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Cadde Esnafı kendilerine yapılan uygulamanın haksız olduğunu, bu durumu gerekli yerlere şikayet edeceklerini belirttiler. Eğer sonuç alamazlarsa yasal yollara başvuracaklarını söyleyen esnaflar, “Esenler’de bazı nüfuzlu kişileri koruyorlar. Yapılan bu çifte standarda dur demek için imza kampanyası başlattık” değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar