ABD'de akıl almaz olay! Yüzmek için girdiği gölde beyni yendi

ABD'de akıl almaz olay! Yüzmek için girdiği gölde beyni yendi
ABD'nin Lowa eyaletinde korkunç bir olay yaşandı. Teksas'taki Taylor County'de yüzmek için girdiği gölde beyni yenen, çok nadir görülen bir enfeksyon olan  'Naegleria fowleri' hastalığı kapan adam, doktorları bile hayrete düşürdü. Böylece 35 yıl sonra bir ilk gerçekleştirdi. 

ABD''de geçtiğimiz aylarda bir adam  Taylor County''deki Lake of Three Fires gölünü ziyaret etti. Göle girerek yüzen adam daha sonra fenalaştı. Temmuz ayının başlarında Jefferson City hastanesine kaldırıldı.

DOKTORLAR ŞOK

Hastanın muayenesini yaptıktan doktorlar ortaya çıkan gerçekle hayrete düştü. Hastada ''beyin yiyen amip'' olarak bilinen, nadir görülen bir enfeksiyon olan ''Naegleria fowleri'' tespit edildi. Gölde yüzerken beyin yiyen amip bulaştığı ortaya çıkan adamın sağlık durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

35 YIL SONRA İLK

Missouri Sağlık ve Kıdemli Hizmetler Departmanı, vakanın 35 yıl içinde eyalette doğrulanan ilk vaka olduğunu açıkladı. Bir Missouri sakininde tespit edilen diğer tek vaka 1987''de meydana geldi. ABD genelinde ise 1962''den beri yalnızca 154 vaka tespit edildi. Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri''nin (CDC) son verilerine göre, 2021''de ABD''de üç kişide Naegleria fowleri enfeksiyonu vakası bildirildi. Geçen yıl, Teksas''ta bir parkta su sıçramasına maruz kalan üç yaşında bir çocuk beyin yiyen amip nedeniyle yaşamını yitirmişti.+

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar