Yüzlerce öğretmen eğitimde şiddete karşı yürüdü! Meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösterdi

Yüzlerce öğretmen eğitimde şiddete karşı yürüdü! Meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösterdi
İstanbul Eyüpsultan’da lise müdürü İbrahim Oktugan’ın, Irak kökenli bir öğrenci tarafından öldürülmesi, öğretmenler tarafından ülkenin dört bir yanında yürüyüş ve sloganlarla protesto edildi.

Lise müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesinin ardından, Bolu’da bulunan öğretmenler, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen üyeleri, İzzet Baysal Caddesi’nde toplanarak, ‘Artık yeter. Öğretmenlere yönelik şiddete ve öğretmenlerin katledilmesine hayır’ yazılı pankartlarla birlikte sloganlar eşliğinde yürüdüler.

adanada-ogretmenler-yuruyus-yapip-irmj.webp

5 BİN ÖĞRETMEN PROTESTOYA KATILDI

Adana'da da öğretmenler, meslektaşlarının öldürülmesine tepki göstermek için bir yürüyerek protesto ettiler. Kocaeli’de ise binlerce öğretmen, İstanbul Eyüpsultan'da özel bir lisede okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla iş bırakarak protesto yürüyüşüne katıldılar. Yaklaşık 5 bin öğretmenin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşün ardından sendikalar ayrı ayrı basın açıklamaları yaptı.

boluda-ogretmenler-egitimde-siddet-z51z.webp

HAYATINI KAYBEDEN MESLEKTAŞLARI İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Protesto ve iş bırakma eylemleri, bugün İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de devam etti. Gruplar ilk olarak, öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan başta olmak üzere, görevleri sırasında şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden tüm öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu. Toplu bir şekilde İstiklal Marşı'nı seslendiren öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısına siyah çelenk bıraktı.

0x0-okul-muduru-ibrahim-oktugani-oldurmustu-meger-yusuf-knin-ilk-sucu-degilmis-1715324148333.webp

“EĞİTİMDE ŞİDDETE SON VER”

Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen sendikalarının ve birçok öğretmenin katıldığı protestoda, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Eğitimde şiddete son ver" sloganları atıldı. Eğitimciler, can güvenliklerinin sağlanması için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yasal düzenlemeler yapılmasını talep edildi.

0x0-1715324073741.jpg

NE OLMUŞTU

İstanbul'da Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan’ın, 5 ay önce okuldan uzaklaştırılan Irak kökenli Y.K öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Türk vatandaşlığı almış, ancak Irak kökenli 17 yaşındaki saldırgan Y.K.'nın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasının ardından, eğitim sendikaları yarın ülke genelinde iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Bugün okulun önünde toplanan öğretmenler, "Artık yeter" diyerek bir basın açıklaması yaptılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar