Yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti: Dilan Polat ve Engin Polat'dan son dakika açıklaması...

Yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti: Dilan Polat ve Engin Polat'dan son dakika açıklaması...
MASAK soruşturması ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamaların ardından Dilan Polat ve Engin Polat'ın Dubai'ye kaçmaya hazırlandığı iddia edilmişti. Polat ailesi, avukatları aracılığıyla bir mesaj yayınladı.

Son yıllarda elde ettikleri servet ve lüks hayatlarını sosyal medyadan paylaşmaları ile gündem haline gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından, kara para aklama, yasa dışı bahis çetesi üyesi olmak, vergi kaçırmak gibi birçok farklı suç ile soruşturma başlatılmıştı.

Son olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama ile çiftin mal varlıklarının dondurulduğu ve Engin Polat, Dilan Polat ve yakın çevresi hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği iddia edildi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir ve birçok kaynak tarafından çiftin Ankara'da belirli isimlerle rüşvet pazarlığı yürüttüğü ve Dubai'ye kaçabilmek için 5 milyon dolarlık rüşvet üzerinde anlaştığı iddia edilmişti. Söylentilerin ardından bir açıklama da çiftin avukatlarından geldi.

"KARALAMA KAMPANYALARINA İTİBAR ETMEYİN"

Yöneltilen suçlamaların tamamını reddeden ve kendilerine yönelik örgütlü bir karalama kampanyası yürütüldüğünü açıklayan çift, avukatları aracılığıyla yayımladıkları bildiride şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkillerimiz Engin Polat ve Dilan Polat hakkında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden spekülatif haberler nedeniyle işbu açıklamayı yapmak zorunluluğu hasıl olmuştur.

Bilindiği üzere müvekkillerimiz hakkında asılsız olarak yapılan ihbarlar, orta atılan asılsız iddialar ve iftiralar neticesinde Sayın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca müvekkiller hakkında soruşturma başlatılmış olup, 22.10.2023 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususunda kamuoyuna basın açıklamasında bulunulmuştur.

Şüphe yok ki; Türkiye Cumhuriyeti yasal mercileri söz konusu soruşturmaları gereğince yürütecekler, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacaklardır.

"KARALAMA KAMPANYASINA KATILANLAR DAVA EDİLECEK"

Ancak, buna rağmen üzülerek görmekteyiz ki; soruşturma konusu dışında, sadece gündem yaratmak amacıyla birçok asılsız ve mesnetsiz iddia da kamuoyuna bazı şahıslar tarafından halen servis edilmekte, müvekkillerin maksatlı olarak adeta linç edilmesi amaçlanmaktadır.

Bu süreci kendi lehine kullanarak kamuoyuna asılsız açıklamalar yapan, müvekkillerin kişilik haklarını zedeleyen gerçek dışı bilgileri servis eden şahıslar ve tüzel kişiler hakkında gerekli yasal sürecin takipçisi olacağımızı, bu uğurda her türlü dava ve şikayet hakkımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz.

Müvekkillerimizin başlatılan yasal sürece ilişkin olarak tüm resmi kurumlarca talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi ivedilikle ilgili kurumlara teslim etmişlerdir. Müvekkillerimizin yasal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini ve yasal süreç sonuçlanıncaya kadar olağan hayatlarına devam edeceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız. Zira müvekkillerimizin adli makamlara ve Türk Yargısına inancı sonsuzdur.

Bu açıklamalar ışığında kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan karalama kampanyasına itibar edilmemesini, sürece ilişkin olarak yargı mercilerine güvenilmesini rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz. "

aciklama1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar