Yükselen faizler Buffett'a yaktı! Berkshire ise rekora koştu

Yükselen faizler Buffett'a yaktı! Berkshire ise rekora koştu
Ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın patronu olduğu Berkshire Hathaway, sigorta portföyünün desteğiyle ikinci çeyrekte 10 milyar doları aşan kâr elde etti. Sigorta portföyünün gücü, geçen yıl genişleyen holdingin enflasyonist baskılara karşı koymasına yardımcı oldu.

Sigortacılıktan elde edilen kâr yüzde 74 artışla 1,25 milyar dolara ulaşarak Berkshire’ın geçen yılın aynı dönemindeki 9,28 milyar dolarlık kârını aşan bir faaliyet kârı elde etmesine yardımcı oldu. Bloomberg’in haberine göre Berkshire, kar artırmak için geçen yıl daha yüksek primlerden ve reklam harcamalarındaki azalmadan yararlandığını belirtti.

Yine de son 12 ayda yürürlükteki poliçeler 2,7 milyon azaldı ve bu da reklam harcamalarındaki kesintilerin holdingin otomobil sigortacısı pazar payına mal olduğunu gösteriyor. Diğer yandan Fed’in agresif faiz artırım hızı, şirketin özellikle kısa vadeli ABD Hazine tahvillerinde stokladığı nakitten daha fazla getiri elde etmesine yardımcı oldu.

ABD HİSSE SENETLERİNDE TEMKİNLİ TUTUM

Berkshire ayrıca, ABD hisse senetleri yükselişini sürdürürken yüksek hisse senedi fiyatlarına karşı temkinli davranmaya devam etti. İkinci çeyrekte satın aldığından 8 milyar dolar daha fazla hisse senedi sattı ve kendi hisselerini daha az geri satın aldı. Şirket Haziran ayını neredeyse rekor düzeyde 147,4 milyar dolar nakitle tamamladı.

Berkshire'da "satın al" notuna sahip Edward Jones analisti Jim Shanahan, "Buradaki hikaye faiz oranları ve hisse senetlerinin değerlemeleri" dedi ve ekledi: "Yüksek faiz oranlarının yatırım gelirleri üzerindeki kazanç etkisi, aynı oranların neden olduğu ekonomik yumuşaklığı dengeliyor ve dışarıda çok fazla cazip yatırım fırsatı olmadığı açık"

Yatırımcılar, Buffett'ın itibarı Nebraska merkezli Berkshire'ın işletme birimlerinden gelen sonuçların genellikle daha geniş ekonomik eğilimleri yansıtması nedeniyle şirketi yakından izliyor. Bu birimler arasında Berkshire'ın kendi adını taşıyan enerji şirketi, birkaç sanayi şirketi ve Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom ve See's Candies gibi tanıdık markalar da yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar