Nefessiz kalacaklar: Binlerce hasta elektrik faturasını ödeyemedi

Nefessiz kalacaklar: Binlerce hasta elektrik faturasını ödeyemedi
Elektriğe yapılan fahiş zamlar sonrası solunum hastaları ve makinaya bağlı yaşayan pek çok vatandaş zor duruma düştü. Konu hakkında açıklama yapan CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, ''Solunum cihazına bağlı hastaları nefessiz bıraktıklarının farkındalar mı?” diye sordu.

Artan elektrik faturasının en çok etkilediği kesim olan makinaya bağlı yaşayan vatandaşların durumu bir kez daha gündeme geldi. Zaten yüksek gelen faturaları yılbaşında yapılan zamla birlikte ikiye katlanan vatandaş, yardım bekliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, solunum cihazına bağlı ALS hastalarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

''NASIL ÖDEYECEKLER?''

İlgezdi, Türkiye’de 6-8 bin civarında ALS hastası olduğunu, hastaların kaslarında güçsüzlük ve erime meydana geldiğini ve solunum cihazı kullandıklarını aktardı. İlgezdi, ALS hastalarına ait 1700, 1665, 1200 liralık elektrik faturalarının kendilerine ulaştığını belirterek “Vatandaşlarımız bu faturaları nasıl ödeyecek” sorusunu yöneltti. “Elektrik masrafı, tedavi gideri olarak kabul edilmeli” çağrısında bulunan İlgezdi, “Vatandaşı kör karanlıklara mahkûm edenler, aynı zamanda solunum cihazına bağlı hastaları nefessiz bıraktıklarının farkındalar mı?” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar