YouTube'dan radikal karar: Düzenini baştan aşağı değiştirdi!

YouTube'dan radikal karar: Düzenini baştan aşağı değiştirdi!
YouTube'nun yeni tasarımıyla birlikte video ekranı da değişiyor. Artık platform, video başlığı ve açıklamasının konumunu değiştirecek. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar, daha akıcı bir deneyim yaşayacaklar ve içeriklere daha kolay erişim sağlayabilecekler.

YouTube, geçmişte Shorts gibi yeni özellikler eklemesiyle bilinirken, platformun arayüzünde büyük ölçekli değişiklikler nadir görüldü. Ancak son haberlere göre, YouTube'un video ekranında önemli bir tasarım değişikliği yaşanacak. Yeni tasarımda, ekranın tamamı videoya ayrılacak ve açıklama ile önerilen videolar gibi unsurlar farklı bir konuma taşınacak.

PEKİ YENİ YOUTUBE TASARIMI NASILOLACAK?

YouTube, masaüstü sitesinde video izleme arayüzünü değiştirecek. Platform, video açıklamasını ve başlığını oynatıcı alanından çıkaracak ve bu bölümleri kenar çubuğu paneline taşıyacak.

58.jpg

Yıllardır videonun alt kısmında görünen açıklama artık "Yorumlar" gibi diğer ayrıntılarla birlikte ekranın sağ tarafında yer alacak. Öte yandan, önerilen videolar eski açıklama bölgesine taşınacak.

Ancak sosyal medyadaki kullanıcılar, değişikliklerin büyük ölçüde olumsuz olduğunu belirtiyorlar. Birçok kişi, yeni tasarımın videonun içeriğini takip etmeyi zorlaştırdığını düşünüyor. Video ile önerilen videolar arasındaki ayrımın bulanıklaştığını savunuyorlar.

ef.jpg

Yeni tasarımın tüm videoların iç içe geçtiği belirtiliyor. Ayrıca, YouTube'un izleme deneyimini kesintiye uğratmamak için önerileri liste şeklinde sunduğu eski arayüzün değiştirildiği ifade ediliyor.

Bu yeni arayüz şimdilik sadece masaüstü sürümünde test ediliyor. YouTube, bu değişikliklerin küresel olarak YouTube web sitesinin önemli bir bölümünde test edildiğini doğruladı.

fhb.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar