YouTube, Rus kanallarının gelir elde etmesini engellediğini açıkladı

YouTube, Rus kanallarının gelir elde etmesini engellediğini açıkladı
YouTube , devlet destekli Russia Today de dahil olmak üzere birçok Rus kanalına karşı, platformu gelir elde etmek için kullanmalarını önlemek için harekete geçti.
Reuters''ın haberine göre şirket, gerekçesinde "olağanüstü koşullara" atıfta bulundu ve "son yaptırımlarla bağlantılı birkaç Rus kanalı da dahil olmak üzere bir dizi kanalın YouTube''da para kazanma özelliğini duraklattığını" söyledi.
 
YouTube sözcüsü Farshad Shadloo, karardan etkilenen satış noktalarından gelen içeriğin de tavsiye olarak daha az görüneceğini söyledi. Ayrıca, RT ve diğer Rus kanallarından gelen içeriğin "hükümet talebi" nedeniyle Ukrayna''da erişilebilir olmayacağını belirtti. Rus devlet medyasının platformundaki içeriğin reklamını yapmasını ve bunlardan para kazanmasını engellemek için Facebook ve Twitter''ın benzer hamleler yapması bekleniyor.
 
"PLATFORMUMUZDAN PARA KAZANMALARINI İSTEMİYORUZ"
 
Facebook''un güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher, bir tweet''te, şirketin "artık Rus devlet medyasının dünyanın herhangi bir yerinde reklam yayınlamasını veya platformumuzda para kazanmasını yasakladığını" söyledi.
 
Gleicgher, "Bunlara ek olarak Rus devlet medyasına da etiketler uygulamaya devam ediyoruz" dedi. "Bu değişiklikler kullanıma sunuldu ve hafta sonuna kadar devam edecek."
 
Twitter , "Kritik kamu güvenliği bilgilerinin yükseltilmesini ve reklamların bu bilgilerden olumsuz etkilenmemesini sağlamak için Ukrayna ve Rusya''daki reklamları geçici olarak duraklatıyoruz" dedi .
 
YouTube''un ana şirketi olan Google ise bu konuda ayrıntılı yorum yapmaktan kaçındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar