YouTube açıkladı: Trump kısıtlama süreci bitiyor

YouTube açıkladı: Trump kısıtlama süreci bitiyor
6 Ocak 2021 tarihli videosu sebebiyle kısıtlama alan Donald Trump YouTube kanalının kısıtlama süreci önümüzdeki cuma bitiyor.

Donald Trump, 6 Ocak 2021’de yaptığı video paylaşımında “halkı tahrik etme” suçu işledi. Bu kapsamda YouTube, Meta gibi sosyal platformların kurallarını ihlal eden Trump’ın, tüm sosyal medya kanalları kapandı. Aradan geçen 2.5 aylık süreç sonunda karar açıklandı. YouTube önümüzdeki cuma günü Trump’ın kanalını tekrar aktif hale getirecek.

Donald Trump’ı ihlalleri sebebiyle ilk olarak Twitter engelledi. Bunu aradan geçen kısa süre de Meta’ya bağlı Facebook izledi. En sonsa Google harekete geçti ve YouTube kanalı kapatıldı. İlk başta 7 günlük bir video yükleyememe kısıtlaması olarak belirtildi ancak YouTube bu süreyi arttırdı.

Kapatıldığı dönem 2.77 milyon takipçisi olan Trump’ın şimdiyse 2.68 milyon abonesi bulunuyor. Aradan geçen süreçte yaklaşık 900 bin abone kaybı yaşadı. Bu çokta vahim bir durum değil ancak kanal bir kez ihlal yediği için YouTube algoritması içerisinde kendine iyi bir yer edinemeyecek. Tek çözüm yolu ise yeni bir kanal açmaktan geçiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar