Yoğun bakıma alınan Kadir İnanır hakkında flaş gelişme

Yoğun bakıma alınan Kadir İnanır hakkında flaş gelişme
Usta oyuncu Kadir İnanır inme geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, İnanır'ın entübe edildiğini ve durumunun stabil olduğunu belirtmişti. Jülide Kural ise usta oyuncunun uyandırılacağını söylemişti. İşte Kadir İnanır'ın sağlığı hakkında son durum...

Evinde rahatsızlanarak bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen usta oyuncu Kadir İnanır’ın tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alındı. Entübe edilen Kadir İnanır'ın sağlık durumu iyiye gidiyordu.

Jülide Kural açıklama yaparak "Uyandırma kararı alınmıştı" demişti. Kadir İnanır'ın son durumu merak konusu oldu.

Habertürk'ün haberine göre; "Doktorlar uyutucu ve diğer ilaçları kestiler. Kadir İnanır gözleri, elleri ve ayaklarıyla hareket etmeye ilk işaretleri vermeye başladı. Uyandırma kendiliğinden olsun, beklenti bu. Doktorların kararı bu. Soluk borusuna takılan tüpün çıkarılması... Bu da 48. saatteki dilime denk geliyor" denildi.

Kadir İnanır'ın uyandırma işlemi dün akşam beklenirken olumlu tepkiler sonrası böyle bir karar alındığı bildirildi.

kadir-inanir-yesil-sol-partiden-milletvekili-adayi-olacak-mi-son-noktayi-koydu-2lcj.webp

KADİR İNANIR KİMDİR

Kadir İnanır, Fatsa'da doğmuş olup ailesinin en küçük çocuğu. İlkokul ve ortaokul yıllarında sahne yeteneğini göstererek çeşitli okul gösterilerinde performans sergilemiş. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak eğitim gördükten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun olmuş.

Kariyerine adım attığı dönemlerde, Ses dergisi ve Saklambaç gazetesi tarafından düzenlenen yarışmalarda dikkatleri üzerine çekmiş. İlk olarak fotoromanlarda yer aldıktan sonra, 1968 yılında "Yedi Adım Sonra" filmiyle sinema dünyasına adım atmıştır. 1970 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Kara Gözlüm" filmiyle başrolde yer alarak Türkân Şoray ile kamera karşısına geçmiş ve Türk sinemasının önemli erkek oyuncuları arasında yerini almış.

Kariyeri boyunca nitelikli projelere yönelen İnanır, Atıf Yılmaz, Ömer Kavur, Selvi Boylum, Al Yazmalım, Bir Yudum Sevgi gibi önemli yapımlarda rol almış. Filmlerdeki performansıyla birçok ödül kazanmış. 1985 yılında "Yılanların Öcü" filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmış. Ayrıca, 1990 yılında "Medcezir Manzaraları" filmiyle Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül almış.

Uzun bir aradan sonra 2003 yılında Türkân Şoray ile "Gönderilmemiş Mektuplar" filmiyle yeniden bir araya gelmiş ve büyük ilgi görmüş. Son dönem Türk sinemasında da aktif olarak yer alan Kadir İnanır, 2005 yapımı "Sinema Bir Mucizedir" filminde önemli bir rol üstlenmiş.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar