Yılmaz Özdil şaştı kaldı: "41 yıldır böylesini hiç görmedim"

Yılmaz Özdil şaştı kaldı: "41 yıldır böylesini hiç görmedim"
Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarlarından Yılmaz Özdil, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden önce ortaya çıkan tabloya yönelik şaşkınlığını gizlemedi. Özdil, 41 yıldır ilgilendiği siyasette daha önce benzer bir durumun yaşanmadığını belirtti.

Gazeteci Yılmaz Özdil, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden önce siyasi partilerin milletvekili listelerinde tarikatçıların, cemaatçilerin, silahlı ya da etnik bölücülerin ve ikinci cumhuriyetçilerin sayısının, geçmişte hiç olmadığı kadar yukarı çıktığını belirtti.

Sosyal medya hesabından söz konusu duruma yönelik gözlemlerini paylaşan Özdil, "41 yıldır siyaseti gözlemliyorum, bu kadar çok sayıda tarikatçının, cemaatçinin, silahlı dinci/etnik bölücünün ve ikinci cumhuriyetçinin hep birlikte açık açık milletvekili aday adayı olduğu bir seçim görmedim" ifadelerini kullandı. 



CUMHUR İTTİFAKI HEDEF TAHTASINDA

Uzun yıllardır AKP, MHP ve Büyük Birlik Partisi''nden oluşan Cumhur İttifakı, geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerin ardından genişleyerek resmiyette 4 partiye yükselmişti. Birçok siyasetçi ve gazeteci, Hüda Par''ın da AKP''ye açık desteğini ilan etmesi ve milletvekili seçimlerine AKP listelerinden aday olarak gireceğini açıklamasından sonra ittifakın gerçekte 5 partiden oluştuğunu iddia etti. 

Türkiye''de pek çok sayıda terör eylemine imza atmış, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan''ın suikastlerinin baş sorumlusu ve çok sayıda vatandaşın, domuz bağı gibi insanlığa aykırı işkence yöntemleriyle katledilmesine neden olan Hizbullah Terör Örgütü ile Hüda Par arasındaki bağlantı, günlerdir siyaset gündemini meşkul ediyor. 

1990''lı yılların başından bu yana özellikle Türkiye siyasetinde etkili olan cemaat ve tarikatler hakkında özel çalışmalar gerçekleştiren gazeteci Ruşen Çakır, Hüda Par ile Hizbullah arasındaki bağın reddedilemeyecek kadar somut olduğunu belirterek, "Hüda Par için ''Hizbullah''ın devamı'' diyorlar ancak bu yanlış. Hizbullah sonlanmadı ki. Hüda Par, tamamen Hizbullah isimli örgütle organik bağları olan ve bu örgütün siyasal arenadaki uzantısı konumunda bir partidir" şeklinde konuştu. 

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını, Cumhur İttifakı''na katılmak için önşart olarak sunan Yeniden Refah Partisi''nin de eklenmesiyle birlikte, eleştirilerin hedefi olan Cumhur İttifakı''na yönelik son çıkış, Yılmaz Özdil''den geldi. 

İDDİALAR REDDEDİLDİ

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi''nde seçimlere AKP listelerinden milletvekili adayı olarak girecek olan Hüda Par''lı isimlere yönelik iddialar ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ittifakın 2.büyük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından reddedildi. 

Bursaspor - Amedspor karşılaşmasında çıkan taşkınlıklar ve tribün olayları hakkında geçtiğimiz haftalarda konuşan Bahçeli, Türkiye''de ''Amed'' diye bir yerin olmadığını belirtmişti. Ancak ittifaka örtülü şekilde dahil edilen Hüda Par''ın, Diyarbakır İl Başkanlığı''nda bulunan tabelada kürtçe olarak "Amedi" ifadesi geçmekte. 



Parti programında Türkiye''nin Anayasası''nda korunan birçok temel hakka savaş açan Hüda Par, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ifadelerine göre ''yerli ve milli'' siyaset yapıyor. 

Mustafa Kemal Atatürk''ün "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü ırkçılık, Türk bayrağı ifadesini kabul edilemez bulan Hüda Par''ın Cumhur İttifakı''na eklenmesinin ardından, birçok milliyetçi kesimin duruma tepkisiz kalan MHP''den kopuş yaşayabileceği aktarılmıştı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, ATA İttifakı''nın Cumhurbaşkan Adayı olan Sinan Oğan için, Hüda Par ve Yeniden Refah genişlemesinin ardından MHP''den kopan seçmenin tepki oylarını alabileceğini iddia ederek, seçimlerde büyük bir sürpriz yaşanabileceğini belirtti. 









 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar