Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Yıldızlar en iyi olmak için yarışıyor

Takım sporları adından da anlaşıldığı gibi birden çok sporcunun bir araya gelerek mücadele etmesini ifade ediyor. Takımların üye sayısı 2''den 11''e kadar değişebiliyor. Plaj voleybolu, tenis gibi iki kişilik takımlardan Amerikan futbolu, Rugby gibi rotasyonu bol kalabalık takımlara kadar birçok farklı takım türü bulunuyor. Bunlardan en popülerleri hepimizin bildiği gibi futbol, basketbol, voleybol, kriket, beyzbol ve Amerikan futboludur. Bu geniş kitlelere hitap eden spor dallarındaki her sene yapılan sezon veya turnuvalarda takımlar şampiyonluk için birbirleriyle yarışır. Bu yarış esnasında bazı sporcular diğerlerine göre çok daha iyi ve başarılı sezon geçirirler. Böyle başarılı, marka yüzü olmuş global sporcular en az kendi takımı kadar tanınırlar. Messi, Ronaldo, Lebron, Curry gibi sporcular günümüzde icra ettikleri sporun en iyi ve tanınmış oyuncuları olarak anılır. Bu oyuncular sayısız başarıları ve ikonik anları ile herkesin gözünde çok ayrı konumlarda yer alır.

NBA''de normal sezonun son dönemine girdiğimiz bu günlerde akla gelen soruların başında bu sezonun MVP''si kim olacak yer alıyor. Geçtiğimiz sezon bu ödülü Denver''ın Sırp pivotu Nicola Jokic kazanmıştı. 2021 ve 2022 sezonlarında art arda bu ödülü kazanan Jokic bu sezonda MVP''lik yarışında ilk sırada olarak gözüküyor. 52 galibiyet 26 yenilgi ile Batı konferansının zirvesinde yer alan Nuggets''ın yıldız pivotu bu sezon şu ana kadar 24.9 sayı, 11.9 ribaunt, 9.9 asist, 1.2 top çalma ve 0.7 blok istatistiklerini yakaladı. Bu etkileyici istatistik ve başarılı takımı sayesinde bu sene de anketlerde MVP''lik sıralamasında ilk sırada yer alıyor Jokic. Sezonun kalan maçları neler gösterir belli olmaz ama benimde tahminim bu senede Jokic''in MVP olacağı yönünde. Bunun başarırsa üç kez üst üste MVP olan Jokic. Jokic''in MVP''lik yarışındaki en büyük rakiplerinden biri onun gibi sahada rakiplerini fizik ve tekniğiyle ezen Joel Embiid. Bu sene eskiye nazaran hücumda daha agresif oynayan Embiid rakiplerini zor durumda bırakarak maç başı ortalama 11.8 kez çizgiye geldi. Sezonun bu dönemine kadar 33.0 sayı, 10.2 ribaunt, 4.2 asist, 1 top çalma ve 1.7 blok istatistiklerin tutturan Embiid''in takımı 76''ers Doğu Konferansında 51 galibiyet 21 mağlubiyetlik derece elde etti. Hâlâ çoğu zaman savunmada gösterdiği tembellik onu elit bir savunmacı olmaktan alıkoysa da bu sene her konuda gelişim kaydetti Embiid. Bana kalırsa 2. ya da 3 olarak tamamlayacak MVP''lik sıralamasını. Aslında kendine daha iyi baksa ve savunmadaki tembelliğinden vazgeçse hem kendi istatistiklerini hem de takımının şampiyonluk yarışındaki iddiasını daha üst sıralara çıkarabilecek potansiyele sahip.

Gelelim bu ödülü daha önce 2019 ve 2020 sezonlarında kazanmış Giannis Antetokounmpo''ya. Antetokounmpo artık izleyenlere normal gelen ama aslında çok üst düzey olan performansını korumaya devam ediyor. Bu sezon şampiyonluk için yeniden kolları sıvayan Bucks ile sezonda 56-22''lik dereceye sahip. Şu ana kadarki istatistiklerinde özellikle sayı kısmını diğer senelere göre daha yukarıya çeken Antetokounmpo 31.1 sayı, 11.8 ribaunt, 5.6 asist, 0.8 top çalma ve 0.8 blok istatistikleri ile oynuyor. Maç başı 12.2 kez çizgiye gelen Antetokounmpo''nun %64 ile serbest atış atması hanesine eksi yazsa da yine bizlere inanılmaz maçlar izletti. Benim tahminim MVP''lik sıralamasını Jokic''in ardından ikinci sırada tamamlayacak Yunan yıldız.

Bu sezon belli bir kısmında Celtics ile formunun zirvesine çıkan Jayson Tatum da bu yarışta olsa da 4-5 arasında konumlanacaktır. Performansı ve mental gücünü daha keskin bir hale getirebilirse Tatum''da bu yarışın gediklilerinden olacaktır. Bakalım 25 yaşına giren yıldız forvet oyuncusu Tatum MVP''liği şampiyonluktan önce kazanabilecek mi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları