Yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?
Yeni yıla sayılı gün kala, milyonların gözü yılbaşında sokağa çıkma yasağı ile ilgili gelişmelere çevrildi. Koronavirüs salgınının etkileri devam ederken, geçen sene salgın tedbirleri kapsamında, bu tarihte belirli saat aralıklarında kısıtlama uygulanmıştı.

Yılbaşına sayılı günler kala, gözler sokağa çıkma yasaklarına çevrildi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında bu yıl da ülkemizde yeni bir karar alınıp alınmayacağı merak konusu haline geliyor. Hal böyleyken "31 Aralık 2021-1 Ocak 2022 yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı var mı, olacak mı, yeni yasaklar gelecek mi?" soruları bu noktada yanıt aramaya başladı. Son olarak konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunmuş, henüz ülkemizde Omicron varyantının bulunmadığını ifade etmişti. Peki, 31 Aralık 2021-1 Ocak 2022 yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı var mı, olacak mı, yeni yasaklar gelecek mi? İşte detaylar...

BAKAN KOCA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

AKP MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada dünya gündeminde yer alan Omicron varyantının ülkemizde vakasına şuan için rastlanmadığı ve bu bağlamda kapanma uygulanmasının düşünülmediği duyuruldu. Bu bilgiler ışığında bugün için yılbaşı gecesinde sokağa çıkma yasağı uygulanması konusunda bir karar alınmış değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP MYK toplantısı sonrası omicron varyantı ile ilgili, "Türkiye'de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor.

HENÜZ BİR NETLİK BULUNMUYOR 

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı, geçtiğimiz yıl pandemi etkilerini en az seviyeye indirmek amacıyla yürürlüğe konmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan yılbaşında sokağa çıkma yasağının bu yıl uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz bir netlik bulunmuyor. Konuyla ilgili güncel bilgiler gelmesi halinde haberimize eklenecektir." dedi. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar