Yeşilçam'ın gözü yaşlı anasıydı! Şükriye Atav'ın iki oğlunun da kendisi kadar ünlü olduğu ortaya çıktı

Yeşilçam'ın gözü yaşlı anasıydı! Şükriye Atav'ın iki oğlunun da kendisi kadar ünlü olduğu ortaya çıktı
Başrollerinde yaşlı ve cefakar annelere hayat verdiği karakterlerle tanınan Şükriye Atav, adeta Yeşilçam'ın gözü yaşlı anasıydı. Onun hikayesi, sadece sinema perdesinde değil, gerçek hayatta da benzersizdi.

Şükriye Atav'ın 600'den fazla filmde rol almasıyla sinema dünyasına adını altın harflerle yazdırmasıyla birlikte, hayatında gizli kalmış bir gerçek gün yüzüne çıktı. Meğer usta oyuncunun iki oğlu da anneleri kadar ünlüymüş. Şaşırtıcı gerçeği öğrenenler arasında büyük şaşkınlık yarattı.

600e-yakin-filmde-rol-almisti-yesilcam-efsanesi-sukriye-atavin-2-oglu-kendisinden-de-unlu-cikti-meger-tarik-ak-1669994155624.jpg

İKİ OĞLU DA ÜNLÜ ÇIKTI

Atav'ın ilk oğlu Yalçın Boratap, tiyatro dünyasında kendi izlerini bırakmış bir isim olarak tanınıyor. 1962-1963 sezonundan bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışan Boratap, annesinin ve Şehir Tiyatroları'nın etkisiyle oyunculuğu seçmiş ve başarılı bir kariyere imza atmış. Televizyon dizilerinde rol aldığı gibi belgesel seslendirmeleriyle de adını duyuran Yalçın Boratap, halen konuşma ve drama dersleri vererek genç yeteneklere yol gösteriyor.

0x0yesilcaminyufkayu-15092022921169d9.webp

Diğer oğlu Erdöl Boratap ise medya dünyasında farklı bir yolda ilerlemiş. İstanbul'da doğan Erdöl Boratap, Ankara Radyosu'nda spikerlik yaparak kariyerine başlamış ve sonrasında İstanbul Radyosu'nda emekli olana dek başarılı bir şekilde görev yapmış. Seslendirme çalışmalarıyla da tanınan Boratap, hayatının son yıllarını Kalkan'da annesi Şükriye Atav'ın yanında geçirmiş ve burada vefat etmiş.

87597.jpg
Erdöl Boratap
t5t.jpg
Yalçın Boratap

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar