'Yeşil reçeteli ilaç' operasyonunda 8 kişi tutuklandı

'Yeşil reçeteli ilaç' operasyonunda 8 kişi tutuklandı
Aydın'da yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde satan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişilerden 8’i tutuklandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon, önemli gelişmelere sahne oldu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilme süreci başlatıldı. Aralarında Nazilli Devlet Hastanesi'nde görevli doktor R.Ü.G'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli doktor R.Ü.G'nin 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında 13 bin 634 kişiye ait tamı tamına 24 bin 86 kutu yeşil reçeteye tabi ilaç yazdığı ortaya çıktı.

Olay, Nazilli'de 5 Ocak tarihinde İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yeşil reçeteye tabi ilaçların usulsüz satışıyla ilgili bir çalışma başlatmasıyla ortaya çıktı.

10 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yürütülen operasyon kapsamında belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Bu baskınlarda bir eczacı ile Nazilli Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor da dahil olmak üzere toplamda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda 452 yeşil reçeteli ilaç, 18 farklı kişi adına düzenlenmiş reçete, bir tabanca ve 7 adet Osmanlı sikkesi ele geçirildi.

Bu gelişmelerin ardından gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınarak adli mercilere sevk edilmesiyle birlikte, soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği belirtildi. Şüpheliler arasında yer alan doktorun, oldukça yüksek sayıda yeşil reçeteli ilaç yazması dikkat çekerken, olayla ilgili soruşturmanın ayrıntıları titizlikle inceleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar