Yerel seçimlerde Cumhur çatlağı! AKP o ilde ortağı MHP’ye operasyon mu çekti?

Yerel seçimlerde Cumhur çatlağı! AKP o ilde ortağı MHP’ye operasyon mu çekti?
Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altından toplanan AKP ve MHP arasında adaylık krizi patlak verdi. Kendilerine operasyon yapıldığını iddia eden bir MHP’li isim, "Bunu yapan Ak Parti'dir" dedi.

31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala AKP'nin ilçeler bazında adaylık krizine bir yenisi daha eklendi.

Denizli'nin Baklan ilçesinde yaşanan ve daha önce AKP'den temayül yoklamasına giren ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkan Adayı olan Nasuh Altuntaş'ın AKP'nin başvurusuyla adaylığının düşürülmesi olayından sonra benzer bir durum Rize'nin Salarha ilçesinde de yaşandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Adaylık için başvuruda bulunan Yılmaz Akarsu'nun isminin ilçe seçim kuruluna sunulmadığı gerekçesiyle seçime giremediği açıklanmış. Akarsu, bu durumu maddi ve manevi olarak mağduriyet olarak nitelendirerek, "Dava açacağım, çünkü benim seçilme hakkımı elimden aldılar" demişti.

AKP'NİN LEHİNE ANLAŞMA

Öte yandan MHP Rize İl Başkanlığı da 3 beldede belediye başkan adaylarının başvurusunun yapıldığını ancak il ve ilçe seçim kurullarının başvurunun olmadığı yönünde karar verdiğini açıklamıştı.

Tüm bunların yanı sıra MHP'nin Rize'deki durumuyla ilgili açıklamaları ve iddiaları da dikkat çekiyor. MHP, Salarha, Muradiye ve Kendirli beldelerinde adaylarının isimlerinin seçim kuruluna bildirilmediğini ve bu durumun kendilerinin haberi olmadan yapılmadığını iddia ediyor. Özellikle Salarha ilçesinde adaylık için müracaat eden Yılmaz Akarsu'nun adaylığının engellenmesi ve AKP'nin lehine bir anlaşmanın yapıldığı iddiaları büyük bir tartışma konusu oldu.

SEÇİM HAKKININ "HUKUKA AYKIRI ŞEKİLDE" ELİNDEN ALINDI İDDİASI

Bu gelişmelerin ardından MHP Rize İl Başkanlığı, ilçe seçim kurulu yetkililerini suçlayarak, yaşanan durumun hukuka aykırı olduğunu ve adaylarının haklarının ellerinden alındığını belirtmiş ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmişti.

MHP Rize İl Başkanlığı ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada 3 beldede seçime girme haklarının "hukuka aykırı şekilde" ellerinden alındığını aktararak, "İlçe Seçim Kurulu yetkililerin ihmali ve iş bilmezliği neticesinde İl Başkanlığımız kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışılmış, adaylarımız töhmet altında bırakılmıştır. YSK’nın aldığı bu kanunsuz kararı halkımızın vicdanına bırakıyor, bu süreçte kasıtlı bir şekilde görevini ihmal eden İlçe Seçim Kurulu yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar