Yeni ehliyet almak isteyenler dikkat! Artık bu belge istenecek

Yeni ehliyet almak isteyenler dikkat! Artık bu belge istenecek
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar bu kez ehliyet yönetmeliğinden geldi. Yeni ehliyet yönetmeliğindeki düzenlemeler arasında 'uyku apnesi' maddesi de yer aldı.

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Son dönemde sık sık değişen ehliyet yönetmeliğine yeni bir madde olarak 'uyku testi' ekleniyor.

Ehliyet yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili bilgi veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, yeni yönetmelikte uyku apnesi tedavisinin belgelenmesi gerekeceğini açıkladı.

Uyku sırasında solunumun sık sık durması ile kendini gösteren uyku apnesi, birçok sağlık sorununun nedeni olabileceği gibi gündüz uyuklamalara da yol açarak trafikteki sürücüler ve diğer kişiler için de önemli bir risk teşkil ediyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, “Sürücü belgesi alacak ya da yenileyecek olan kişilerin sağlık raporu almaları gerekiyor. Devlet ve üniversite hastanelerinden, özel tıp merkezlerinden, özel hastanelerden ve polikliniklerden rapor alınabiliyor. Aile hekimleri de rapor verebilir ancak gerekli durumlarda detaylı bir şekilde muayene edilmesi ve uzman görüşü alınması için hastayı sevk etmeleri mümkündür. Ehliyet için sağlık raporu verilirken detaylı değerlendirme yapılması önemli bir gereklilik. Bazı sağlık sorunları hem kişinin kendi hayatını hem de trafikteki diğer araç sürücülerinin ve yayaların hayatını tehdit edebiliyor. Dikkatle değerlendirilmesi gereken sağlık sorunlarından biri de şüphesiz uyku apnesidir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar