Yeni destek paketi açıklandı! İsteyen herkese karşılıksız 750 TL veriliyor

Yeni destek paketi açıklandı! İsteyen herkese karşılıksız 750 TL veriliyor
Sosyal devlet anlayışı kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlara uzun yıllardır destek ödemesi yapıyor. Bu destek ödemelerinin kalemleri değişirken gerçekten ihtiyacı olan kişiler başvurularını yapıyorlar ve ödemelerini alıyorlar. Konu ile ilgili olarak bakanlıklar kurum ve kuruluşlar, vakıflar aracılığı ile vatandaşlara ulaştırılan bu destekler kimi zamanlarda ev onarımı ya da yakıt yardımı gibi doğrudan ihtiyacın giderilmesi yöntemi ile de sunuluyor.

DİKKAT! İSTEYEN HERKESE KARŞILIKSIZ 750 TL VERİLİYOR

Aile Destek Programı dahilinde de nakdi destekler sunulduğu belirtilerek Aile Destek Programı’na ilişkin yeni bir açıklama daha yapılmıştı. Yapılan açıklama doğrultusunda vatandaşlara 750 TL bayram harçlığı da verilecek. Özellikle bu destek tarihine bakılacak olursa Ramazan Bayramında vatandaşlara 750 TL destek ödemesi yapılacak.

AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz dönemlerde Aile Destek Programı’nın detaylarını açıklamıştı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada bayram harçlığı maksadı ile vatandaşlara 750 TL ödeme yapılacağını paylaşmıştı. Bununla beraber 2023 Mayıs dönemine kadar bu harçlık ödemelerinin devam edeceği aktarıldı. Sadece bayramlarda bayram harçlığı olarak verileceğinden sadece Ramazan Bayramında harçlık ödemesinin yapılabileceği bildirildi. Başka sosyal yardım parası alan vatandaşlar da şartları karşılamaları halinde bayram harçlığı başvurusunda bulunabilecek. Vatandaşların Aile Destek Programı’na başvurabilmesi için 2 seçenekleri bulunuyor.

Bu doğrultuda vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceği gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV) üzerinden de başvuru yapılabilecek.

GEREKLİ ŞARTLAR

Bayram harçlığı ödemelerinden yararlanmak isteyenlerin aşağıdaki şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar ise ise şöyle paylaşıldı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Türkiye’de ikamet ediyor olmak,

Mavi Kart sahibi olmamak.

Eğer Ramazan Bayramında ödemeler yapılmaya karar verilirse başvurana bayram harçlığı verileceği karar verilirse yeni şartların açıklanması bekleniyor.

RAMAZAN BAYRAMINDA DA ÖDEME YAPILACAK

Tüm bunlarla beraber bayram harçlığı ödemelerinin 2023 yılının Mayıs ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023 tarihinde başlayacak ve 23 Nisan 2023 tarihinde sona erecek. Bu doğrultuda Ramazan Bayramında harçlık ödemelerinin devam edebileceği beklenirken ödemelerin kesin yapılacağı henüz açıklanmadı.

Bir gelişme olduğunda ise okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar