Alzheimer riskine iyi gelenler ortaya çıktı!

Alzheimer riskine iyi gelenler ortaya çıktı!
Yeni bir araştırmaya göre, yemek pişirmek, bulaşık yıkamak ve bahçe işleri gibi rutin işler düzenli bir şekilde yapmanın Alzheimer riskinin beşte bir oranında azalttığı ortaya çıktı.

Yeni araştırmalara göre yemek pişirmek, bulaşıkları yıkamak ve bahçe işleri Alzheimer riskini beşte bir oranında azaltıyor. Araştırma, yarım milyondan fazla İngiliz üzerinde yapıldı. Çıkan sonuçlardan ev işleri yapanların hastalığa yakalanma olasılığının %21 daha az olduğunu buldu.

Bulaşık yıkarken sağlığınızı riske atmayın

Alzheimer riskini %35 oranında azaltan en büyük ikinci faaliyet ise, düzenli tempolu yürüyüş ve bisiklete binmek. Diğer önemli etkinlik, %15 daha düşük oranlarla bağlantılı olarak aile ve arkadaşlarla buluşmaktı.

Bisiklet Binmenin Sağlığa Etkileri Neler? | Web Bilginiz

Çin''deki Sichuan Üniversitesi''nden başyazar Profesör Huan Song araştırma sonuçlarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Birçok çalışma demans için potansiyel risk faktörlerini belirledi. Ancak çok çeşitli yaşam tarzı alışkanlıkları ve demansın önlenmesindeki potansiyel rolü hakkında daha fazla bilgi edinmek istedik. Çalışmamız, egzersiz, ev işleri ve sosyal ziyaretlerin çeşitli demans türlerinin riskinin azalmasıyla bağlantılı olduğunu buldu."

Çin''deki Tianjin Tıp Üniversitesi''nden araştırmanın başyazarı Dr. Huiping Li şunları söyledi:

“Ultra işlenmiş yiyeceklerin kullanışlı ve lezzetli olması amaçlanır, ancak bir kişinin diyetinin kalitesini düşürür. Araştırmamız, yalnızca aşırı işlenmiş gıdaların artan demans riski ile ilişkili olduğunu bulmakla kalmadı, aynı zamanda bunları sağlıklı seçeneklerle değiştirmenin demans riskini azaltabileceğini ortaya çıkardı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar