Yeni Akit yazarı, AKP'li Özlem Zengin'e ateş püskürdü: ''Aday olursa oy vermeyeceğim''

Yeni Akit yazarı, AKP'li Özlem Zengin'e ateş püskürdü: ''Aday olursa oy vermeyeceğim''
Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmak için şart sunduğu 6284 sayılı kanunun kaldırılması teklifinin ardından, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den "Kırmızı çizgimizdir" çıkışı gelmişti. Zengin'e islamcı çevrelerden gelen tepkiler sürerken, Yeni Akit yazarı Zekeriya Say'dan sert bir çıkış geldi.

14 Mayıs seçimlerine 2 aydan az bir süre kalmışken, kamuoyu araştırmalarında beklediği sonuçları alamayan AKP, çareyi düşük oy oranına sahip partilerle ittifak yapmakta buldu.

Yeniden Refah Partisi ile Cumhur İttifakı''na katılması için görüşen AKP''ye, katılım şartları sunulmuştu. Şartların arasında yer alan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun yürürlükten kaldırılmasının da yer alması, kamuoyunda gündem olmuş ve başta kadınlar olmak üzere toplumun her kesiminden AKP''ye yönelik büyük bir tepki gelmişti.

Tepkilerin ardından açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, böyle bir hamlenin söz konusu olmayacağını belirterek, "6284 sayılı kanun kırmızı çizgimizdir" diyerek islamcı camianın öfkesini üzerine çekti.

Zengin''in açıklamalarına AKP seçmeni olan vatandaşlardan, tehdite varan tepkiler gelirken, ilahiyatçı İhsan Şenocak, Adıyaman ve Şanlıurfa''da yaşanan sel felaketlerinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Musibet yağıyor.Allah Teala bize ACZİYETİMİZİ gösteriyor.İbret alıp, İSTİĞFAR etme yerine kadın cinayetlerini artıran, boşanma oranlarını patlatan hasılı ALLAH TEALA’ya -haşa- “hükümlerin ailede geçmez” diyen kanun maddelerine KIRMIZI ÇİZGİ dersek daha çok belâya müstahak oluruz." ifadelerini kullanmış ve isim vermeden Zengin''i eleştirmişti.

GERİ ADIM ATTI AMA YETMEDİ

Gelen tepkilerin ardından canlı yayında, önceki açıklamalarında düzeltmeye giden Zengin, "Ben tartışılamaz demedim, keşke daha islami bir ortamda tartışılsa demek istedim" şeklinde konuştu. Zengin, gelen tepkilerin arasında tehditlerin de bulunduğunu belirterek, kendisini yalnız hissettiğinden dert yandı. Millet İttifakı''nda yer alan DEVA Partisi, Zengin''in açıklamalarının ardından AKP''li isme destek verirken, kadına yönelik şiddetin korunması için her adımı atmaktan geri durmayacaklarını ilan etti.

"ADAY OLURSA AKP''YE OY VERMEM"

Zengin''e yönelik son tepki ise gerici yayınları ile tanınan Yeni Akit''te yazarlık yapan Zekeriya Say''dan geldi. Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kimle görüşsem, "Özlem Zengin" aday olursa AK Partiye oy vermeyeceğim " diye yemin ediyor. * Bu da vatandaşın kırmızı çizgisi.. * AK Parti yönetimi, tabanda çığ gibi yükselen bu tepkiye kulak vermeli. * Özlem Hanım da inatlaşmayı bırakıp partinin önün açmalı." sözlerine yer verdi. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar