Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Alanur ÖZALP

Alanur ÖZALP

PSİKOLOG GÖZÜYLE

Yatağını ıslatan çocuklar -4-

Aileler çocuklarına bu problemin ortadan kalkması için belli bir saatten sonra sulu yiyecekler ve içecekler vermeme yoluna giderek bu problemi halledebileceklerini düşünürler. Bu konuda bazen akşam saatleri bazen de ikindi saatlerinden itibaren çocuğun sıvı almasını kısıtlarlar. Bu durum çocuk açısından oldukça tehlikeli ve sağlıksız bir uygulamadır. Çocuklar genellikle gündüz saatlerinde su içmeyi unutabilrler. Gece de aile böyle bir problemden dolayı kısıtlar ise çocuk susuz kalarak, bir takım tehlikeli sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilir. Özellikle yaz aylarında bu uygulama, daha büyük tehlikeler yaşanmasına sebep olabilir. Bu uygulama kesinlikle yapılmamalıdır.

Bazen de yatak ıslatan çocuk yatağını ıslatacak diye, oyun oynaması hareket etmesi kısıtlanabilmektedir. Bu durumda çocuğun mutsuz ve hırçın olmasına sebep olacak, varolan yatak ıslatmasını çözmek şöyle dursun daha fazla artmasına neden olacaktır.

Aileler çocuğun yatak ıslatma problemini halledebilmek için bazen çocuğu yattıktan sonra sık sık tuvalete kaldırma yoluna giderler. Bu kaldırmaları bazen yarım saatte bir yapabilirler. Çocuklarını aynı gecede 5-6 defa kaldırabilirler. Bu tip durumlar hem çocuklar için hem de anne baba için zararlıdır.Bu durum anne babayı da çocuğu da uykusuz bırakabilecek, uykusunu bozabilecektir ve bu durumun sonucunda anne baba da çocukta hem sinirli olur hem de uykularını alamadıklarından dolayı yoğun olarak dikkat ve konsantrasyon sorunları yaşarlar. Bu tip uygulamalar sorunu çözmek, sadece aileyi ve çocuğu hırpalar ve yorar. Özellikle çocuğun sık sık kaldırılması uykusunu olumsuz yönde etkileyeceği için tehlikelidir. -BİTTİ-

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları