Yasak öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk

Yasak öncesi İstanbul trafiğinde yoğunluk
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu kararlardan biri de sokağa çıkma yasağının saat 21.00’dan 19.00’a alınması oldu. Ancak yasağın ilk gününde İstanbul’un trafiğindeki doluluk dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası verilerine göre kent genelinde trafik yoğunluğu saat 17.50 itibarıyla trafik yoğunluğu da yüzde 60'a çıktı.

Avrupa ve Anadolu yakalarında ramazan öncesine göre azalmış olsa da ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kaynaklanan trafik yoğunluğu, TEM Elmalı Kavşağı'na kadar devam etti.

Kent genelinde çeşitli sebeplerle evlerinin dışında olan vatandaşlar saat 19.00'da başlayarak saat 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde son alışverişlerini yapıp evlerine dönme telaşını yaşadı. Vatandaşlar market ve fırınlarda yoğunluk oluştururken, metrobüs ve otobüs duraklarında da hareketlilik gözlendi.

Ekipler, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda anonslar yaparak uyardı.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre hafta içi saat 19.00'dan sabah saat 05.00'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar